Prijava

Vaša prijava

Izašao je novi Reporter! Struke koje izumiru, asfaltiranja, mitologija…

[]

Na velikogoričke ulice ovog je četvrtka izašao i Vaš omiljeni gradski mjesečnik s tradicijom dužom od dva desetljeća. Reporter je izašao u svoj 407. izdanju, nakon što smo odradili mjesec u kojem naš grad nekako utihne, pogotovo kad velik broj naših sugrađana ode na godišnje odmore, pa još temperature odu debelo preko 30…

Međutim, to ne znači da je grad spavao. Daleko od toga, jer u ovom broju donosimo priče o radovima na goričkim ulicama, o društvenim događajima koji su okupljali ljude, ali i o ljudima sa zanimljivim pričama iza sebe.

Kroz veliki intervju predstavljamo Nikolu Pejaka, velikogoričkog sakupljača starih priča, koji će od jeseni u Interpretacijskom centru naše Turističke zajednice voditi ture na kojima će govora biti i o mitologiji, i o ratovima, i o nesretnim ljubavima… Donosimo i priču o posljednjem goričkom uraru Siniši Eretu, o djevojci koja čuva tradiciju jedne posebne turopoljske slastice, ali i o treneru hrvanja s čudesnom ratnom pričom iza sebe.

Sve to, i još puno više, možete pročitati na stranicama Reportera, kojeg ćete pronaći na već uobičajenim lokacijama po cijelom Turopolju.