Prijava

Vaša prijava

Sve sami reprezentativci: Iz HNK Gorice u ‘repku’ ide čak i fizioterapeut!

[]

Već je postalo gotovo i normalno da u vrijeme reprezentativnih akcija u HNK Gorici – uostalom kao što to obično i biva u ozbiljnim, jakim klubovima –  dolazi do slatkih muka po trenera. Velik broj igrača na reprezentativnim akcijama ogroman je kompliment klubu i turopoljskom nogometu općenito, ali za Krunoslava Rendulića to bi mogao biti i mač s dvije oštrice, koliko god i sam bio ponosan i sretan zbog svojih igrača…

Sjetit ćemo se onih proljetnih dana, ranije ove godine, kad je Kristijan Lovrić ušao u povijest kao prvi igrač Gorice koji je nastupio za hrvatsku A reprezentaciju. Lijepo je bilo vidjeti Kikija u kockastom, ali i trojicu klinaca na Euru U-21, među kojima i dvojicu Velikogoričana, pa onda zbrajati tko je još sve u kojoj reprezentaciji… Međutim, po povratku s tih akcija dobar dio njih vratio se umoran, dio i s ozljedama, a tu je negdje krenuo i pad bivšeg trenera Oreščanina.

I upravo zato, zbog tog iskustva, u klubu sasvim sigurno neće dopustiti da se to ponovi. Proljetna akcija bila je škola i za takve stvari, trener Rendulić dovoljno je pametan i iskusan, zna što ga čeka i učinit će sve da Gorica 10. rujna bude prava protiv Hrvatskog dragovoljca. Iako, neće mu biti nimalo lako, jer za tu utakmicu pripremat će se bez čak osmorice igrača!

Dominik Kotarski, Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić i Josip Mitrović dobili su pozive u U-21 reprezentaciju, selekciju koju vodi Igor Bišćan, čovjek čiji roditelji žive u Velikoj Gorici i koji je – oborio rekord! Nikad ranije Gorica nije imala četvoricu igrača u U-21 reprezentaciji, a da stvar bude još bolja, prvu utakmicu ovog ciklusa, protiv Azerbajdžana, ta će selekcija igrati u četvrtak u – Velikoj Gorici.

Odsutni će ovih dana biti i albanski reprezentativac Albi Doka, uzdanica gabonske nacionalne vrste Junior Martinsson Ngouali te dvojac iz BiH – Aleksandar Jovičić s A reprezentacijom ide, između ostaloga, na noge Francuskoj, dok će Saša Marjanović nositi dres U-21 selekcije BiH.

Ukupno osam igrača, od kojih su najmanje četvorica ili petorica standardni članovi prvih 11.

Zvuči kao ogroman broj, ali zapravo to nije sve u ovoj goričko-kockastoj priči! Naime, ima naš prvoligaš još dvojicu u mlađim uzrastima – branič Marco Ćurić, koji je prije nekoliko dana stigao iz švicarskog Züricha, igrat će za U-19 reprezentaciju, a sredinom kolovoza za U-17 momčad Hrvatske igrao je naš Lovro Nezirović.

Domagoj Prnjak je u hrvatskoj reprezentaciji, a Anthony Kalik ovoga puta nije pozvan u australsku

I opet, kao u onim reklamama za set noževa, to nije sve. HNK Gorica imat će u nacionalnim selekcijama još jednog predstavnika… Ime mu je Domagoj Prnjak, radi sjajan posao kao fizioterapeut Gorice, a to su prepoznali i u HNS-u, pa je Domagoj priključen stožeru U-19 reprezentacije, na čijem je čelu Josip Šimunić.

Lijepi dani za velikogorički nogomet. Još da se aktivira i taj pretpoziv Kristijana Lovrića…