Prijava

Vaša prijava

“Mini vatreni” s tri Goričana otvorili kvalifikacije pobjedom u Gorici

[]

Snažna je i dugotrajna veza koja veže hrvatsku U-21 reprezentaciju i Veliku Goricu. Još u vrijeme dok je tu nacionalnu selekciju vodio Slaven Bilić, a za nju igrali tipovi kao što su, recimo, Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Eduardo, gotovo cijeli ciklus odrađen je upravo na našem Gradskom stadionu, a nastavilo se u sličnom ritmu i u godinama koje su slijedile. I tako sve do danas, odnosno do četvrtka navečer…

Ponovno je mlada hrvatska reprezentacija igrala u Velikoj Gorici, ponovno su veze bile snažne, ovoga puta i snažnije nego ikad. Ne samo da je izbornik Igor Bišćan vrlo često u našem gradu, budući da mu roditelji žive ovdje, nego je i oborio dosadašnji rekord, odabravši čak četvoricu igrača HNK Gorice. Utakmicu protiv Azerbajdžana od prve minute odigrao je Krešimir Krizmanić, posljednjih 20-ak minuta dobio je i Jurica Pršir, a Josip Mitrović i Dominik Kotarski ostali su na klupi za rezerve. Kad se tome dodao i Velikogoričanin David Čolina, na privremenom radu u splitskom Hajduku, jasno je koliko je ova momčad bila “gorička”.

Jurica Pršir ušao je u 69. minuti umjesto strijelca prvoga gola Luke Sučića… Foto: Igor Kralj/PIXSELL

A bila je i, još važnije, uspješna u ovih 90 minuta. Dečki koji su stigli iz Austrije, Luka Sučić i Roko Šimić, bili su strijelci u pobjedi 2-0, prvi je zabio u desetoj, a drugi u 24. minuti. Nastavila se i nakon toga dominacija Hrvatske, šanse su se nizale, ali tih 2-0 ostalo je do kraja.

– Zadovoljan sam! – kazao je nakon utakmice izbornik Bišćan, pa dodatno pojasnio:

– Ovo su igrači koji se tek upoznaju, prvi put su zajedno, i zato je normalno da nismo idealno uigrani, ali zadovoljan sam zbog energije koju smo pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu. Šteta što nismo zabili još poneki gol, imali smo dovoljno prilika, no nedostajalo nam je konkretnosti u završnici da bi taj pobjeda bila i uvjerljivija. Na kraju, najvažnije je da smo uzeli tri boda, da smo pobjedom otvorili kvalifikacije.

Teren je bio idealno pripremljen, dobra je bila i atmosfera, mladi navijači čuli su se tijekom cijele utakmice, naši dečki su imali važne uloge… I tri boda su na kontu! Baš zato nije zadovoljan samo izbornik, itekako zadovoljni mogu biti i svi koji su na bilo koji način vezani uz turopoljski nogomet, jer ovo je bila velika i važna večer za sve nas.

Istočna tribina bila je lijepo popunjena navijačima s hrvatskim obilježjima… Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nastavak kvalifikacija slijedi 7. rujna gostovanjem kod Finske, a ne bi bilo preveliko iznenađenje da se Bišćanova selekcija u lovu na Euro još koji put smjesti ovdje, u našem gradu. U kojem su, uostalom, mladi reprezentativci trenirali i jutro poslije. Oni na jednom terenu, Kruno Rendulić sa svojim trupama na drugom…