Prijava

Vaša prijava

Biciklom po gradu


Ljetno vrijeme na ulice mami sve više biciklista i motociklista, stoga policija vozače poziva na dodatni oprez. Kako pojašnjava Dragan Karačić, zadužen za prometnu preventivu u velikogoričkoj policijskoj postaji, motociklisti često precjenjuju vlastite sposobnosti, voze neprilagođenom brzinom, a ima i onih koji ne nose zaštitne kacige. Policija stoga provodi akcije kontrole nošenja kacige na mopedu i motociklu, a za vozače koje zateknu „gologlave“ kazna je tisuću kuna.

Karačić još savjetuje biciklistima da iskoriste brojne goričke biciklističke staze, na večer je važno voziti s reflektirajućim prslukom a ako vozite po mraku bez svjetala ili reflektirajuće odjeće, prijeti vam novčana kazna od 300 kuna.

Osim toga, djeca do 14 godina moraju obavezno nositi kacigu za vrijeme vožnje na biciklu, inače bi roditelji mogli platiti kaznu od 300 kuna. Zabranjeno je i voziti bicikl preko ”zebre”, pa radi vaše sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, siđite s bicikla i prijeđite s jedne na drugu stranu ulice – pješice.