Prijava

Vaša prijava

Nakon 1256 dana opet s HD-om: Gorica ulazi u povijest i lovi prvo mjesto

[]

Bio je rani travanj, proljeće je tek nadiralo nakon duge zime 2018., a te subote sunce je obasjalo Gradski stadion. U grad je došao Hrvatski dragovoljac, a Gorica pod Ivanom Prelecom pokušavala je učiniti sve što može da sačuva mjesto na vrhu tablice i izbori povijesni ulazak u 1. HNL, što će se nepuna dva mjeseca kasnije i dogoditi… Bilo je to poslijepodne u kojem je Gorica pobijedila 3-1, utakmica u kojoj “crni” nisu imali nikakve šanse protiv – Belog.

Iyayi Atiemwen, ćudljivi nigerijski majstor, tek se privikavao na život u Hrvatskoj, no te je proljetne subote naznačio da bi uskoro mogao postati, recimo, čovjek od 2,6 milijuna eura! Utrpao je dva komada Dragovoljcu, bio u još dvije-tri stopostotne šanse, driblao, prolazio, pucao… Ukratko, Beli je igrao simultanku. I donio Gorici bodove u ogledu sa suparnikom s kojim se tih godina susretao na redovnoj bazi, ali sljedeći put srest će se tek 1256 dana poslije.

I evo, prošle su te gotovo tri i pol godine, a Hrvatski dragovoljac ponovno dolazi u grad. Beli je u međuvremenu oduševljavao i povremeno izluđivao u Gorici, otišao u Dinamo, zabijao Gorici u dresu Lokomotive, vratio se u Dinamo, golovima riješavao europske utakmice, pa na kraju otišao na Cipar. Promijenila je i Gorica u međuvremenu tri trenera, etablirala se kao respektabilan prvoligaš, a jedini koji vežu onu posljednju i ovu prvu sljedeću utakmicu su dvije klupske legende – Matija Dvorneković s goričke i Valentino Majstorović sa sigetske strane. Igrali su tad, igrat će i sad.

– Dragovoljac je u sezonu ušao pomalo nespreman, ali ekipirali su se u hodu, doveli i novog trenera, a nakon svega toga izgledaju sve bolje. Njihova prezentacija iz pobjede u Koprivnici u prošlom kolu definitivno poziva na oprez – kaže trener Gorice Kruno Rendulić.

Dobro će doći za ovu priču i detalj koji kaže da će Majstorović i Dvorneković ovoga puta ići direktno jedan na drugoga. Majstorović je lijevi bek, a kad krene naprijed naletit će na Matiju, za ovu priliku vjerojatno kao desnog beka, krajnje desno u obrambenoj četvorci.

– Musa je ozlijeđen i moramo bez njega, a Doka se tek u četvrtak priključio momčadi, budući da je još u srijedu navečer igrao za reprezentaciju Albanije – govori Rendulić i dodaje:

– Općenito nam je najveći problem u ovoj pauzi bilo ono na što smo najviše ponosni, a to je velik broj reprezentativaca. Okupili smo se u punom sastavu tek dan prije utakmice, ali tako je kako je, napravili smo sve da se što bolje pripremimo za ovu utakmicu. I, naravno, dat ćemo sve što možemo da odigramo dobru utakmicu i uzmemo bodove!

Pokušavaju Goričani što više potisnuti iz misli rezultatsku katastrofu u prijateljskom ogledu s Kustošijom u subotu (2-6), ali dobra je to i opomena za sve.

– Ako se moralo tako nešto dogoditi, bolje da se dogodilo protiv Kustošije nego u petak – s kiselim smiješkom kaže Rendulić, kojem je taj poraz u nekim stvarima i dobro došao, pomogao mu otkloniti neke dvojbe…

Ono u što nema dvojbe jest to da će puna pažnja ovog petka navečer, u prvom sljedećem sudaru s Dragovoljcem, biti na osobi koja će dijeliti pravdu. Njezino ime je Ivana Martinčić, dolazi iz Koprivnice i ima 36 godina, a večeras će u povijest ući kao prva žena koja će kao glavna sutkinja voditi jednu utakmicu najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

A da težina koju donosi ova utakmica bude još veća, tu je i svijest da bi pobjeda protiv trenutačno posljednje momčadi prvenstva Goricu dovela na – prvo mjesto! Barem na jedan dan Goričani mogu biti prvi klub u državi…