Prijava

Vaša prijava

Prečka, promašeni penal, dva poništena gola i na kraju – remi!

[]

Pozornica je bila spremna, okolnosti su činile ogled Gorice i Hrvatskog dragovoljca posebno, jer prvi put u povijesti u 1. HNL vidjeli smo glavnu sutkinju, Ivanu Martinčić, a pobjeda protiv posljednjeplasirane momčadi lige donijela bi Gorici prvo mjesto na tablici hrvatskog prvenstva. Međutim, Fortuna je još jednom okrenula leđa Goričanima… Nije prvi put ove sezone, no remi s HD-om svakako spada u kategoriju utakmica s potpuno nezasluženim raspletom. Gorica je gađala prečke, promašivala penale, dva gola su joj poništena, a gosti su iz svoje dvije ozbiljne akcije uspjeli doći do boda, za njih velikog poput Velebita…

Mogla je Gorica već u prvih deset minuta doći do vodstva, no seriju nevjerojatnih promašaja započeli su prvo Kristijan Lovrić, a onda i Vlatko Stojanovski. Uspjeli su defenzivni gosti nakon toga “primiriti” Goričane, čak i imali svoju priliku preko Štrkalja, ali najbolja šansa prvog dijela dogodila se u 35. minuti. Lovrić je ubacio iz kornera, a Matthew Steenvoorden pucao glavom i pogodio – prečku!

Pritisnula je Gorica još malo u završnici prvog poluvremena, ozbiljno prijetila, no promjene rezultata nije bilo. Pokušao je trener Rendulić na poluvremenu uvođenjem Albija Doke umjesto Martina Šrolera, gurnuo Matiju Dvornekovića u ofenzivniju ulogu, a svi dogovori iz svlačionice donijeli su puno konkretniju Goricu.

Prvi put zabili su Goričani u 56. minuti, Stojanovski na Lovrićevo dodavanje, no VAR je poništio taj gol. Sedam minuta poslije Keita je izborio jedanaesterac, loptu je uzeo Lovrić, no Šubarić mu je obranio. Srećom, samo minutu poslije, u 64. minuti, Lovrić je u nastavku pritiska ubacio s desne strane, a tamo je Hrvoje Babec zabio uklizavanjem na loptu.

Mogla je Gorica i povećati vodstvo u 71. minuti, ponadali smo se da to i dogodilo nakon što je Matar zabio na Lovrićevo dodavanje, ali opet se javio VAR, opet je gol poništen… I nakon svega toga, dogodilo se ono što s često dogodi. U 74. minuti gosti su izašli u jednu od svojih vrlo rijetkih napadačkih akcija, a Tomislav Štrkalj pogodio je za izjednačenje.

Nastavljeno je i nakon toga “bombardiranje” gostujućega gola, prednjačio je u tome Kristijan Lovrić, no ovo je bila nevjerojatna večer. Iz goričke perspektive, nevjerojatno nesretna večer… Gorica je loptu imala 65%, izvela je čak 15 kornera, pucala na gol 16 puta, ali sve je to bilo dovoljno samo za jedan bod.

Sljedeći ispit je gostovanje kod Osijeka sljedeće nedjelje, a onda 26. rujna u grad stiže Rijeka.

GORICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Babec (64), 1-1 Štrkalj (74)
GORICA: Banić – Dvorneković (od 83. Delfi), Steenvoorden, Jovičić, Keita – Babec (od 83. Junior), Pršir – Šroler (od 46. Doka), Kalik (od 59. Mitrović), Lovrić – Stojanovski (od 59. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić – Majstorović, Bagadour, Lukić, Vulikić, Franić – Petković, Mioč, Roca (od 66. Vuco), Viduka (od 72. Pasariček) – Štrkalj (od 82. Perić). Trener Davor Mladina.
ŽUTI KARTONI: Pršir, Steenvoorden, Jovičić (Gorica)