Prijava

Vaša prijava

Sjajni Kurilovec sredio Trnje u gostima, poraz Lukavčana uz ružan incident

[]

U subotu se trećeligaški nogomet igrao na Udarniku, no igrao ga je Lukavec, koji na tom terenu igra kao domaćin do izgradnje tribina na lukavečkom zdanju. I svega je tu bilo, scena kojima baš i nije mjesto na sportskim terenima, a na kraju će se pamtiti da je Lukavec i treću utakmicu zaredom izgubio s minimalnih 1-0. Ovoga puta bolje je bilo Dugo Selo, jedan od glavnih kandidata za vrh tablice, a bila je to i posljednja utakmica Josipa Grdenića u dresu Lukavca. Barem za neko vrijeme…

Gol odluke pao je u 17. minuti, kad je Mihovil Rašić poslao loptu iza leđa lukavečkoga golmana Lutera, ali najupečatljiviji trenutak utakmice bio je onaj u kojem je Josip Grdenić izgubio kontrolu. Doduše, od samog se početka činilo da se baš i ne kontrolira najbolje, izuzetna nervoza prštala je iz njega, a eskaliralo je kad ga je trener Slaven Batovanja odlučio izvaditi iz igre. Grdenić je u trenutku izlaska krenuo na trenera, nasrnuo na njega, Batovanja se uspio obraniti, a sve je završilo crvenim kartonom za sad već bivšeg igrača Lukavca.

Nedopustivo, sramotno, bez opravdanja.

Dan poslije, u nedjelju u prijepodnevnom terminu, igrao je i drugi naš trećeligaš koji je doma na Udarniku. Kurilovec je svoj posao u ovom kolu otišao odraditi u metropolu, u gostima kod snažnog Trnja. Nakon što je u prošlom kolu pala Bistra (2-1), Kurilovčani su istim rezultatom slavili i kod Trnja, i to golovima Đevada Selmana, koji je strijelac bio i u prethodnoj pobjedi.

Poveli su Kurilovčani u 18. minuti, Selman je pogodio iz blizine na dodavanje Antonija Bakule, a domaćin je nakon toga pritisnuo i izjednačio u 31. minuti preko Vedrana Meseca, koji je pogodio iz odbijanca, nakon što je Leon Išek zaustavio njegov prvi pokušaj. U nastavku utakmice Kurilovec je jako dobro parirao domaćinu, čvrsto stajao u bloku i pokušavao prijetiti što je češće moguće, a konačno je prošlo u 88. minuti, kad je Selman pobjegao po lijevoj strani i prizemnom loptom zatresao mrežu Trnja za tri važna boda.

U sljedećem, osmom kolu, Kurilovec dočekuje HAŠK, a Lukavec ide u goste kod Trešnjevke.