Prijava

Vaša prijava

TENA MARTINEC Debitirala za kadetsku reprezentaciju i odmah osvojila zlato!

[]

U nedjelju 26. rujna 2021., održao se atletski dvomeč kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Čakovcu gdje je nastupila i Tena Martinec iz Maraton kluba Velika Gorica.

Svoj reprezentativni debi okrunila je pobjedom i prvim mjestom u disciplini 300 m, s vremenom 40.87 , a u daljnjem plasmanu ove discipline kroz cilj prolaze Slovenka Zala Matijašec (41,18), pa dvije Hrvatice Josipa Hriberski (41.52), Laura Matko (41.90) i grupu zatvaraju Slovenke Klara Janža (41.96) i Ina Miklavžin (42.12).

U drugoj disciplini, miješana štafeta 4 × 300 m, gdje su nastupili Josipa Hriberski – Tena Martinec – Luka Fučko – Roko Dimić, Tena fantastično trči drugu žensku izmjenu te nadoknađuje do tada stečenu prednost Slovenki i ostvaruje prednost za Hrvatsku reprezentaciju, prije nego štafetu preuzima muški dio ekipe. No, dečki ipak nisu imali svoj dan, a i „zmajčeke” se svakako nešto pitalo. Prednost se istopila i miješana štafeta Hrvatske reprezentacije u konačnici završava na trećem mjestu.

U ukupnom poretku slavili su naši mladi atletičari osvojivši ukupno 368 bodova dok su slovenski kadeti i kadetkinje osvojili 330 bodova. Pobjedu su ostvarile i naše kadetkinje dok su kadeti bili drugi. Ostvareno je ukupno 21 pobjeda i to 8 kod kadeta i 13 kod kadetkinja. Bravo Tena, bravo Hrvatska!!