Prijava

Vaša prijava

Alpe Adria Cup: Gorički Bikovi dočekuju slovačkog prvaka Vitezove

[]

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog nastupa u ABA 2 ligi uprava Gorice odlučila se za dodatni međunarodni iskorak. Ove godine Bikovi će nastupiti u prestižnom Alpe Adria Cupu koji obuhvaća timove iz nekoliko zemalja srednje Europe kao što su Poljska, Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska.

Prvi protivnik Gorice bit će prvak Slovačke koji dolazi iz Spišske Nove Vesi kako se nekada i zvao klub. 2020. godine promijenili su ime u Vitezove (Rytieri) i odmah osvojili slovačko prvenstvo. Osim ovog pehara u svojoj vitrini imaju i 2 slovačka kupa što je veliki doseg za relativno mladi klub koji nije još ni punoljetan.

Bikovi kreću u novu međunarodnu avanturu osokoljeni s dvije pobjede u domaćem prvenstvu i sigurno će prezentirati hrvatsku košarku na najbolji mogući način. Trener Josip Sesar ima sve igrače na dispoziciji, a utakmica je na rasporedu već sutra u 18 sati, a igra se u Gradskoj sportskoj dvorani.

– Kreće novo natjecanje Alpe Adria Cup gdje je već odigrano jedno kolo u našoj grupi u Poljskoj, a ekipa iz Poljske pobijedila je s 8 razlike našeg protivnika. Spremamo se za utakmicu prema pripremljenom skautingu iako imamo težak raspored sa 3 utakmice u 7 dana. Spišski je dobra momčad sa 3-4 stranca i ostatkom domaćih slovačkih igrača. Prema pripremi imamo svoju šansu u toj utakmici iako je to prva međunarodna utakmica za sve nas i trebamo se dobro pripremiti te odigrati bolje nego protiv Alkara kako bi došli do pobjede – komentirao je trener Josip Sesar.

– U utorak igramo prvu utakmicu sa ekipom iz Slovačke u Alpe Adria Cupu gdje se želimo isprobati na drugom međunarodnom tržištu. Spišski je dobra ekipa i bit će zanimljiva utakmica. Cijelo natjecanje je teško unaprijed predvidjeti nakon godinu dana pauze, ima mnogo dobrih momčadi, gdje svaka ekipa može svakoga pobijediti. Između utakmica se igra domaće prvenstvo, ali idemo utakmicu po utakmicu i pokušati što više utakmica pobijediti kako bi prošli u sljedeći krug – rekao je igrač Marko Baković.

– Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odredbe za prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen – rekli su iz kluba.