Prijava

Vaša prijava

Nova sezona, nove navike: Mlade nogometašice Gorice grabe prema naprijed!

[]

Krenule su prije nešto više od godinu dana, mnoge od njih od samog nogometnog početka, učile osnove, a danas je to već potpuno druga priča. Godinu i nešto starije, vještije i nogometno obučenije, pionirke ŽNK Gorice krupnim koracima grabe naprijed i bude nadu u lijepu budućnost velikogoričkog ženskog nogometa.

– Jesenski dio prvenstva prošle sezone, naše prve u natjecanju, bio je rezultatski očekivano loš, ali već na proljeće vidio se velik napredak. Imali smo nekoliko remija, došli i do prve pobjede, protiv Viktorije iz Slavonskog Broda, a o napretku ovih djevojaka najbolje govori to što smo od Dinama u jesen izgubili 7-0, da bi na proljeće bilo samo 1-0 – govori trener pionirki ŽNK Gorice Robert Novak.

Nova je sezona, a nove su i navike, budući da su Goričanke u prva tri kola ostvarile sve tri pobjede, uz gol-razliku 11-2!

– Krenuli smo sjajno, a to su sve iste igračice iz prošle sezone, koje su prošle godine bile devete od 12 ekipa u ligi. Mogu se složiti da nam je ždrijeb na početku sezone bio nešto lakši, ali ovo je definitivno ogroman napredak. Pred nama je u subotu utakmica protiv Međimurja, koje nas je prošle sezone pobijedilo i doma i u gostima, tako da cure imaju velik motiv da im uzvrate. A nakon toga idemo na Dinamo, tu ćemo dobro vidjeti gdje smo u ovom trenutku – govori trener Novak.

Bio je prije nekoliko godina i u NK Poletu iz Buševca, u kojem je krenuo i okupljati djevojčice. Trajala je ta priča dvije godine, a kad je završila, trener je otišao u Dinamo. Prošlog ljeta ponovno se vratio u Turopolje, izgraditi najmlađu generaciju ŽNK Gorice, koja ima i kadetkinje, i seniorke.

– Prošle sezone imali smo 20-ak igračica, a sad smo se stabilizirali na brojci od 18 cura. Uz to, imamo i 15 početnica, djevojčica koje su tek krenule, što je jako lijepa brojka. Još ljepše je to što su ove cure, moramo to istaknuti, prave sportašice! S njima je lako raditi, lako je doći do napretka, jer djevojke stvarno jako dobro treniraju, maksimalno su posvećene. Treniramo triput tjedno, radimo vrlo ozbiljno, a to su prepoznali i roditelji, pa su nam ovog ljeta došle i dvije igračice iz Dinama – kaže trener.

U suradnji sa svojom asistenticom Barbarom Legin ima jako dobar materijal za rad, svi zajedno imaju veliki entuzijazam, a to bi trebala biti garancija da će i dalje napredovati, da će rezultati biti sve bolji. Ženski nogomet u svijetu je velika priča, kod nas s tim još malo “kaskamo”, ali i to bi se moglo promijeniti taman kad ove djevojke, danas između deset i 13 godina, dođu do seniorske razine. Na kojoj, usput rečeno, ŽNK Gorica ima vrlo ambiciozne planove…