Prijava

Vaša prijava

Gol i golčina za pobjedu: Fruk dvaput, Gorici bodovi u Šibeniku

[]

Nogometaši Gorice u Šibenik su otputovali bez najboljeg igrača Kristijana Lovrića, bez još petorice kartoniranih i ozlijeđenih, ali otišli su prema jugu i s jasnom namjerom da prekinu loš rezultatski niz i uzmu bodove na terenu na kojem su to jedanput učinili i prošle sezone. I uspjeli su, ponovili su to, iako je ovo bilo daleko od idealne goričke partije… Ali koga briga, bodovi su na kontu!

Od samog početka Šibenik je pritisnuo, imao prvu šansu već u drugoj minuti, a onda ih naredao još tri-četiri do polovice prvog dijela, kad se utakmica ipak malo primirila. Međutim, potez za pamćenje upravo je u tom razdoblju bolje igre Šibenika izveo – Toni Fruk! Anthony Kalik mu je u polukontri gurnuo loptu na lijevu stranu, u “zonu Lovrić”, a Toni je od nje načinio “zonom Fruk”. Primio je loptu, bez puno razmišljanja opalio ljevicom i spektakularno pogodio bliže rašlje, neobranjivo!

Nije Gorica u tom prvom dijelu igrala dobru utakmicu, puno je tu bilo pogrešaka koje spadaju u osnove nogometne igre, cijeli niz jednostavnih dodavanja završavao je i protivničkim nogama, no i Šibenčani su posustali, pa ništa od toga nisu uspjeli kazniti. A onda je kazna stigla njima, za sve propušteno, i to ponovno u istom obličju. U liku Tonija Fruka.

Ovoga puta još veće zasluge idu asistentu Kaliku, koji je izborio faul na 22-23 metra, brzo ga izveo, dao loptu za Fruka lijevo, a on pokraj šokirane obrane domaćina snažnim udarcem “probio” golmana Rogića za velikih 2-0 u 41. minuti.

U nastavku se Gorica postavila nešto opreznije, igrala bez previše rizika i čuvala vrijedno vodstvo, imajući na umu čuvenu misao Ćire Blaževića da je “2-0 najgori rezultat”. Pokazalo se to u 66. minuti, kad je Mario Ćurić pogodio iz daljine i smanjio rezultat na 2-1. Imao je Šibenik još dovoljno vremena za pravi pritisak, stvorio je nekoliko dobrih situacija, no mreža ponovno odličnog Ivana Banića ostala je netaknuta.

Nakon posljednje dvije utakmice mogli smo biti zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom, ovoga puta je obrnuto. I, složit ćete se, ovo je bolja opcija. Igra je “štekala”, a bodovi su u džepu… I odlično će leći uoči reprezentativne stanke, nakon koje slijedi gostovanje na Poljudu, pa Dinamo doma.

ŠIBENIK – GORICA 1-2
ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELCI: 0-1 Fruk (15), 0-2 Fruk (41), 1-2 Ćurić (66)
ŠIBENIK: Rogić – A. Jakoliš (od 85. Torres), Perić, Batarelo, Mina – Ćurić, Rak (od 76. Kvesić) – Sahiti (od 46. Bačelić Grgić), Marin, M. Jakoliš – Delić (od 76. Attys). Trener Mario Rosas.
GORICA: Banić – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec (od 62. Janković), Sarić – Mitrović (od 78. Benito), Kalik (od 78. Šroler), Fruk (od 67. Dvorneković) – Matar (od 67. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Jovičić, Kalik, Stojanovski, Janković (Gorica)
CRVENI KARTONI: –