Prijava

Vaša prijava

Prokletstvo sudačke nadoknade Dinamu Hidrel odnijelo prvo mjesto

[]

U subotu 2. listopada 2021. po rasporedu 6. kola 1. županijske nogometne lige istok, u Kloštar Ivaniću odigrana je prvenstvena utakmica između vodećeg Kloštra i Dinama Hidrel iz Novog Čiča. Završilo je 2:2, a bode u oči da su domaći zabili izjednačujući pogodak debelo u sudačkoj nadoknadi (90+4). Svoje viđenje utakmice iznio je Tomislav Jakovljević, trener i igrač dinamovaca iz Čiča.

– Prije svega treba napomenuti da smo išli u Kloštar po sva tri boda iako domaćini imaju kvalitetna momčad što pokazuje i sama pozicija na prvenstvenoj ljestvici. Igrali smo u standardnom, po mojem mišljenju jakom sastavu, a iz prvih 11 nedostajao je samo ozlijeđen Kadoić. U prvom poluvremenu laganu prednost u posjedu lopte imali su domaći igrači ali bez izrazitih prilika. U prvom konkretnijem napadu dolazimo do prednosti od 0:1 nakon Žugajevog udarca lijevom nogom s ruba šesnaest metara u suprotnu malu mrežicu. Nakon vodstva domaći igrači dugim loptama pokušavaju pronaći najopasnijeg pojedinca Miličevića pa iz jednog prekida to i uspijevaju te spomenuti zabija iz gužve za 1:1.U drugom poluvremenu domaći igrači ponovo pokušavaju napadati dok se mi više baziramo na kontranapade. U jednom takvom Škrtić najprije oduzima loptu na sredini terena te potom izbacuje Mislava Starčevića u prostor koji od centra sam nezadrživo sprinta prema domaćem vrataru i poentira za 1:2 i veliko slavlje naših igrača i navijača. Nakon našeg vodstva, domaćin baca sve karte u napad, a obrana Dinamo Hidrela odbija sve napade do kobne 94. minute kada Kloštar izvode slobodni udarac s 25 metara, Šimić brani udarac ali domaćin poentira iz odbijanca za naš očaj. Nakon gola nije bilo vremena ni za izvesti centar.Treba napomenuti vrlo dobro suđenje glavnog suca utakmice Mihaela Milina i njegovih pomoćnika. U načelu smo zadovoljni osvojenim bodom iako je percepcija da smo izgubili dva. Ipak, zadovoljni smo dosadašnjim dijelom prvenstva ako uzmemo u obzir činjenicu da smo u prvih 6 kola, 4 puta bili gosti. Bilo kako bilo, okrećemo se novoj utakmici, a to je ona s Posavcem idući vikend u nedjelju na našem terenu u Novom Čiču – otkrio je Tomislav Jakovljević.

Dinamovci su igrali u sastavu: Šimić, Ćurla, Jakovljević, Žugaj (od 88. Leo Hemen), Španiček (od 46. Musolli), Filip Đuksi (C), Zorić (od 74. Topalović), Mislav Starčević (od 90. Sverić), Škrtić, Vukadin, Hladni (od 23. Panić). Trener: Tomislav Jakovljević. Kakva šteta za Hidrel! Sada bi bili prvi da nije bilo te 4. minute nadoknade. Spomenimo da je na sličan način Dinamo nedavno izgubio u Kobiliću 2:1, a gol su Čičani tada primili opet u 93. minuti. Vrh ljestvice sada drži Turopolje nakon jučerašnjeg slavlja 3:1 nad Milka Trninom. Barem do danas popodne, dok ne završi doboj u Leknenom između Posavca i Vatrogasca koji bi pobjedom u gostima bio prvi.

DANAŠNJI RASPORED UTAKMICA

4. HNL središte B, 8. kolo

Gradići – Croatia Hrastje

Mraclin – TOP Kerestinac

JŽNL, 8. kolo

Kupa – Rakov Potok

Strmec (B) – Lomnica

Polet (B) – Turopoljac

Mladost (O) – Bregana

1. ŽNL istok, 6. kolo

Ostrna – Buna

Posavec – Vatrogasac (K)

Lonja – Meštrica