Prijava

Vaša prijava

Okršaj Kurilovca i Lukavca postao najveći derbi u Turopolju

[]

Hoće li se vrijeme do vikenda popraviti pa da nogometni ovisnici mogu maksimalno uživati? Što se tiče prvenstva, Gorica pauzira zbog obaveza reprezentacije, pa će dolazećeg nogometnog vikenda u fokusu zanimanja biti lokalni derbi između trećeligaša Kurilovca i Lukavca.

Subotnji suparnici bodovima su poravnati (10) i drže 12. i 13. poziciju u konkurenciji 18 klubova. Vodeći Zagorec iz Krapine ima 22 boda i realno, turopoljski klubovi ne konkuriraju za budući jedinstveni treći rang koji bi se od slijedeće sezone trebao zvati Druga liga (navodno prva elitna liga zvat će se Premijer ( drugi rang Prva liga i tako dalje). Vrijeme će pokazati je li bila potrebna baš takva reorganizacija prema kojoj će klubovi trećeg ranga teoretski morati putovati recimo od Vukovara do Dubrovnika, više i od profesionalaca!?. Prema tome, Kurilovcu i Lukavcu ostaje bitka za prestiž i epitet kvalitetom drugog kluba pri Nogometnom savezu Velika Gorica. Bilo kako bilo, moglo bi biti zanimljivo i svakako vrijedi doći u subotu na SRC Udarnik.

U sadašnjem četvrtom rangu naše Turopolje također ima dva predstavnika, Mraclin i Gradiće. Mraclin je kao novak na sjajnom 5. mjestu s 15 osvojenih bodova. Slijedi u subotu gostovanje kod Croatije u Hrastju koja također ima 15 bodova i bolju gol razliku. Tko će od dvojca sačuvati priključak vodećima Savi Strmec (18 bodova), Zelini (17) i Samoboru (16)? Gradići ove sezone ne izgledaju kao prije a to vjerno svjedoči posljednja pozicija i osvojen tek jedan bod (jedan je oduzet kao kazna). Na rasporedu je gostovanje u Glini kod Banovca koji ima 3 boda i na stepenici je iznad.

Posebno je zanimljivo u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Vodeći Turopoljac je malo zakočen u Buševcu (1-1) i trenutno dalje drži prvu poziciju ali s istim brojem bodova kao i drugi Naftaš Ivanić. Naftašu u subotu u Ivanić stiže lako premostiva Kupa i može barem prenoćiti kao novi lider. U takvom scenariju, Turopoljac bi u nedjelju morao dobro srediti Mladost Obrezinu da se vrati na tron. Peto plasirani Jelačić ide Jaski-Vinogradaru u Jastrebarsko, Polet ima težak ispit u Lomnici a Klas još teži u Farkaševci kod Zrinskog.

Lider 1. županijske lige istok je Vatrogasac Kobilić a igra doma kontra Jelačića iz Banovog. Za očekivati je da momčad trenera Nine Matkovića zadrži prvo mjesto ali svaki kiks vrebaju Meštrica kojoj stiže slabašna Ostrna, Turopolje mora u Gaj kojeg se može dobiti, Kloštar je favorit u Maloj Buni kao i Dinamo Hidrel doma protiv Posavca. A hoće li to baš sve tako biti, živi bili pa vidjeli i javili Vam.

 

RASPORED UTAKMICA KLUBOVA NS VELIKA GORICA:

3.HNL središte, 10. kolo

Subota, 9. listopada 2021.:

Kurilovec – Lukavec (Velike Gorica, SRC Udarnik, 16.00)

4. NL središte, 9. kolo

Subota, 9. listopada 2021.:

Banovac – Gradići (Glina, 16.00)

Croatia Hrastje – Mraclin (Hrastje, 16.00)

JŽNL, 9. kolo

Subota, 9. listopada 2021.:

Zrinski – Klas (Farkaševec, 16.00)

Naftaš Ivanić – Kupa (Ivanić Grad, 16.00)

 

Nedjelja, 10. listopada:

Jaska Vinogradar – Jelačić Vukovina (Jastrebarsko, 16.00)

Turopoljac – Mladost Obrezina (Kuče, 16.00)

Lomnica – Polet Buševec (Lomnica, 16.00)

 

1. ŽNL istok, 7. kolo

Nedjelja, 10. listopada:

Meštrica – Ostrna (Gornja Lomnica, 11.00)

Gaj – Turopolje (Gaj, 16.00)

Vatrogasac – Jelačić Banovo (Kobilić, 16.00)

Dinamo Hidrel – Posavec (Novo Čiče, 16.00)

Buna – Kloštar (Mala Buna, 16.00)