Prijava

Vaša prijava

Trećeligaški turopoljski derbi pripao Kurilovčanima

[]

3. HNL središte, 10. kolo
KURILOVEC – LUKAVEC 4:1

Trećeligaški turopoljski derbi na Udarniku u borbenoj i angažiranoj utakmici pripao momčadi Kurilovca. Otvaranje utakmice je proteklo u odmjeravanju snaga, pri čemu ni jedna momčad nije bila u prednosti. Gosti su prvi ozbiljnije zaprijetili u 24. minuti, nakon kornera Mario Meter opasno je pucao glavom iz blizine što je domaći vratar Išek neutralizirao.

Na odgovor Kurilovca nije se dugo čekalo, već u 26. minuti poveli su iz akcije koja je krenula s desne strane preko Nike Tolja, njegov niski ubačaj na prvoj vratnici propušta Selman, odbijanac nekog iz lukavečke obrane dolazi do Mateja Reslera koji loptu sprema u mrežu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Kurilovec podebljava rezultat. Ubačaj nakon prekida s desne strane dolazi u zonu peterca gdje se najbolje snalazi opet Resler, glavom iz blizine pogađa u desni kut gostujućeg vratara.


Drugo poluvrijeme je počelo snažnim pritiskom Lukavca koje je trajalo gotovo dvadesetak minuta i nedovoljnom agresivnošću domaćina. Kurilovec opasno živi. Jak pritisak se isplatio tako da je već u 52. minuti rezultat smanjen iz trećeg pokušaja lukavečkih igrača. Prvo je Dino Konjevod pucao iz blizine golman odbija, odbijanac glavom Valentinčić pogađa prečku, a tek Althaller pogađa u mrežu domaćih. Lukavčani i dalje u naletu, u 55. minuti nisu iskoristili kazneni udarac. Konjevod je presjekao jednu povratnu loptu domaće obrane. Sjurio se pred gol, zaobišao vratara te ga igrač domaćih Stjepan Završki ruši. Udarac s bijele točke Luka Borković puca nisko u desni kut, vratar Leon Išek ga čita. Jaki tempo gostiju splasnuo je sredinom drugog poluvremena. U jednoj kontri Konjevod ruši u šesnaestercu gostiju Matiju Bukvaševića, sudac pokazuje na bijelu točku. Niko Tolj preciznim udarcem u sami desni kut vratra pogađa za 3:1. Za sigurnu pobjedu domaćih pobrinuo se Antonio Bakula, nakon što ga je uposlio okomito prema golu Resler, Bakula je na kojih dvadesetak metara izigrao istrčalog vratara Lutera te rutinirano loptu poslao u mrežu za konačnih 4:1.

Velika Gorica. SRC Udarnik. Gledatelja 180.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Jakopec i Gordana Katušić.

STRIJELCI: 1:0 – Resler (26), 2:0 – Resler (45), 2:1 Althaller (52), 3:1 – Tolj (67 – 11 m), 4:1 – Bakula (78).

KURILOVEC: Išek, T. Grdenić (od 82. Bolješić), Musa, Popović, Resler, Tolj, Selman (od 63. Marelja), Bakula (od 90. Beganović), Završki, Kušec, Bukvašević. TRENER: Senad Harambašić.

LUKAVEC: Luter, M. Grdenić, Luganđija (od 46. Krpan), Ezgeta (od 46. Valentinčić), Ivezić, Althaller, Borković, Konjevod, Abazi (od 87. Cvetko), Kaurin (od 46. Krpečanec), Meter (od 72. Peranić). TRENER: Slaven Batovanja-Gičev.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Resler.