Prijava

Vaša prijava

Plesači Vege odlični na Svjetskom kupu za parove u Grazu

[]

Gotovo tisuću plesača akrobatskog rock ‘n’ rolla okupilo se ovog vikenda u Austriji. Naime, Graz je bila domaćin Svjetskog kupa za sve kategorije parova, ali i domaćin Europskog prvenstva za ženske juniorske formacije te Svjetskog prvenstva za ženske seniorske formacije.

Kako je na ovom natjecanju bio veliki broj natjecatelja, sama konkurencija je bila na još višoj razini, a suci su imali nimalo lak posao. Članovi SPK Vega borili za što bolji plasman i ulazak u Top 10 parova svijete.

Ema Tot i Andrija Fabijančić plasirali su se na visoko 16. mjesto dok su Lara Ištvanek i Martin Vuglenović svoje natjecanje završili na 24. mjestu u kategoriji juveniles (mlađi juniori).

– Natjecanje je bilo iznimno zahtjevno. Ne samo zbog jake konkurencije već i zbog čestih rundi između kojih su bile vrlo kratke pauze. Naši parovi su na plesni podij izlazili gotovo svakih pola sata što je ogroman fizički i psihički napor za svakog sportaša. Ovo je još jedan lijep plasman u nizu rezultata i vjerujemo da ćemo do kraja godine uspjeti biti u top 10 svjetske rang liste jer je to nekako i tradicija našeg kluba – prokomentirao je Vegin trener Tomislav Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.