Prijava

Vaša prijava

Gorica na Poljudu: I Rendulić zna kako se pobjeđuje u Splitu…

[]

Raznolika su gorička iskustva s prethodnih gostovanja na Poljudu, kod Hajduka su naši nogometaši znali prikazivati sjajne partije i uzimati bodove, ali još češće su se provodili prilično loše. Kao, primjerice, kad su izgubili 0-6 i ostali bez trenera Jakirovića, pa kad su izgubili 0-3, pa proljetos i 0-4, u utakmici u kojoj je Europa praktički prokockana… I svaki put djelovalo je kao da se Goričani pomalo uplaše velikog stadiona, atmosfere, imena protivnika.

– Nema nikakvog razloga za strah. Apsolutno respektiramo Hajduk, ali vjerujem da ćemo se postaviti muški, sa stavom – kazao je trener Krunoslav Rendulić, koji se nema običaj zamarati onime što je bilo u prošlosti, pogotovo u vrijeme prije njegova dolaska.

A iz tog vremena pamtimo i dvije lijepe pobjede, onih 2-0 u četvrtom kolu prve prvoligaške sezone, ali i onih 4-2 s kraja lanjske jeseni, kad je Valdas Dambrauskas sa svojim igračima povezao pobjede nad Osijekom doma (4-1) i Hajdukom u gostima… Smjestila se u svemu tome i jedna “nula”, i to nimalo obična, jer bio je to dan kad je bura puhala nenormalno jako, kad se nosila čak i klupe za rezervne igrače, pa tu pravog nogometa zapravo i nije bilo.

Ove subote od 17.05 sati vrijeme će biti lijepo, najavljuju lagani jugo i 20-ak stupnjeva, a to znači i da će postojati osnovni preduvjeti za dobru nogometnu predstavu. U kojoj će Hajduk, naravno, silno željeti tri boda nakon posrtaja u Šibeniku, ali po tri boda je u Split otišla i Gorica.

– Neće biti lako, idemo Hajduku koji je prošlu utakmicu neplanirano ostao bez bodova i tražit će iskupljenje, ali na nama je da odgovorimo izazovima i da budemo kvalitetni, čvrsti i organizirani. I da uzmemo bodove – ambiciozan je trener Rendulić, koji je kao igrač s Hajdukom bio i prvak Hrvatske, a sa Šibenikom ga je lani pobijedio, i to na Poljudu…

Osim standardnih izostanaka, Suka i Golubickasa, pa i već neko vrijeme odsutnog Juniora Martinssona, u Splitu neće igrati ni još nedovoljno spremni Jozo Šimunović, kao ni kartonirani Cheick Keita, a upitan je i nastup Elvisa Sarića. S druge strane, Hajduk će biti bez Krovinovića, Vukovića, Eleza i Edouka, ali vraća se Marko Livaja, koji je praktički sam pobijedio Goricu u Velikoj Gorici, u prvom dijelu prvenstva.

MOGUĆA POSTAVA GORICE

Kotarski – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Pršir – Delfi, Mitrović, Lovrić – Matar