Prijava

Vaša prijava

Lomnica i Jelačić najugodnija iznenađenja JŽNL

[]

Završila su nogometna prvenstva jesenske polusezone 4. NL skupina B, Jedinstvene županijske lige (peti rang) i 1. županijske lige istok (šesti rang) u kojima igraju i klubovi Nogometnog saveza Velika Gorica. Trećeligaši Kurilovec i Lukavec moraju odraditi još jedno kolo. Najviše klubova u Jedinstvenoj županijskoj ligi daje upravo okruženje naše Gorice, čak sedam. To su Lomnica, Jelačić Vukovina, Turopoljac, Polet Buševec, Mladost Obrezina, Kupa Pokupsko i Klas Mičevec. Zbog ove činjenice osvrt i započinjemo s petim rangom u kojem igra 16 klubova Zagrebačke županije. Jesenski prvak je Naftaš Ivanić iz Ivanić Grada koji je zaradio 34 od mogućih 45 bodova (10 pobjeda, 4 remija, samo 1 poraz). Ivanić Grad po mnogo čimbenika i zaslužuje klub u jačem rangu. Infrastruktura je daleko iznad uvjeta koje imaju drugi klubovi koji su trenutno suparnici Naftašu. Tu je vrlo dobar glavni teren, slikovita betonska tribina, pomoćno igralište s umjetnom travom, rasvjeta, poznata škola nogometa. Očekivalo se da će glavni suparnik za visok plasman Ivaniću biti Turopoljac i bilo je tako do finiša jesenske dionice, a onda su Kučani na kraju posustali, a ispred su se popeli Lomnica i Jelačić iz Vukovine. Lomnica na drugom mjestu je i najugodnije iznenađenje prvenstva. Nakon lošeg starta, momčad trenera legendarnog Stjepana Deverića nanizala je čudesnu seriju i na kraju osvojila 29 bodova, pet manje od lidera. Statistika govori da je Lomnica 9 puta pobijedila, 2 puta remizirala i 4 izgubila (od toga tri na početku natjecanja). Čestitke momčadi Lomnice i treneru.

Isti broj bodova (29) ima i treći u poretku Jelačić, ali za pogodak slabiju gol razliku pa i vukovi iz Vukovine mogu biti itekako zadovoljni. Posebno jer u prvoj momčadi stasaju daroviti mladići, još juniori, koji su pravo malo bogatstvo za klub i trenera Stefana Rajić. Treći Turopoljac na kontu ima 28 bodova uz učinak 8 pobjeda, 4 remija i tri poraza. Turopoljska trojka Lomnica, Jelačić i Turopoljac praktički su i jedini pravu konkurenti Naftašu u proljetnoj borbi za tron.
Iza Turopoljca na ljestvici uspješnosti smjestili su se 5. Bregana (26 bodova), 6. Vatrogasac Zdenci Brdovečki (25) i 7. Strmec Bedenica (24).

Osmi je Polet iz Buševca koji je osvojio 23 boda (6 pobjeda, 5 remija i 4 poraza). Teško je procijeniti je li to uspjeh ili neuspjeh ili pak možda ono u sredini, u stilu ma nije loše. Gledajući laički i sa strane (u klubu baš i ne traže pretjeranu medijsku pozornost) klub se oslanja na igrače iz okruženja koji nisu megalomani u smislu potraživanja nečeg čega nema. A ako je tako, onda se i ne mogu očekivati neki posebni rezultati. Iza Poleta plasirali su se Rakov Potok (22 boda), Dinamo Jakovlje (19), Sloga Križ (17), Jaska Vinogradar (17) i Zrinski Farkaševec (17).

Na začelju su tri kluba NSVG, 14. Mladost Obrezina (17 bodova), 15. Kupa Pokupsko (3) i 16. Klas Mičevec (2 boda). Mladost nema većih problema jer 17 bodova uz 5 pobjeda, 2 remija i 8 poraza na proljeće nude nadu u proboj u sredinu poretka, svakako uz bolji pristup radu i igri. Teško će biti Kupi jer pobijedila nije nikoga uz mršava tri remija. Još slabiji je Klas uz samo dva neodlučena rezultata i čak 13 poraza. Mnogo puta se već Klas na proljeće uspješno spašavao od ispadanja, može li još jednom?