Prijava

Vaša prijava

Gorička dominacija: Jozo debitirao, Joey se vratio, Kiki zabio za pobjedu!

[]

Gotovo punih 70 minuta tražili su nogometaši Gorice način kako probiti zid u obrani Hrvatskog dragovoljca. Točnije, tražili su način kako zabiti gol vrijedan tri boda, budući da je prilika do tog trenutka bilo toliko da ih je teško i nabrojati. Međutim, čuda je na golu radio Zvonimir Šubarić, a puno toga Goričani su i promašili, zapucali, domaći braniči blokirali… U toj 70. minuti, srećom, više nitko i ništa nije moglo zaustaviti kapetana Kristijana Lovrića da zabije za važna tri boda.

Već od prve minute Goričani su se postavili autoritativno, s jasno naznačenom željom da što prije zabiti, što prije riješiti sve dvojbe. I igrali su Goričani zaista jako dobro, kvalitetno kombinirali, no gol domaćina kao da je bio začaran. Nekoliko puta pokušavao je Kalik, nekoliko puta Lovrić, koji je utakmicu počeo na desnoj strani pa se prebacio na svoju lijevu, a promašivali su i Pršir, Stojanovski, Babec… Ukupno je Gorica na kraju imala 21 udarac na gol, Dragovoljac osam, no na gol odluke trebalo je još pričekati.

I u drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu kao i u prvom, pritisak Gorice bio je čak i bolji, jači, kvalitetniji, no ništa se nije mijenjalo sve do te 70. minute. Zabilježili smo u međuvremenu i prečku Matthewa Steenvoordena, cijeli niz sjajnih pokušaja, ali tek nakon 69 i pol minuta stigla je odluka. Tad je Toni Fruk iz prve odigrao za Albija Doku, on je nabacio na drugu stativu, a tamo je Kristijan Lovrić visoko skočio, preskočio braniče domaćina i zakucao nedohvatljivo za Šubarića.

Probudio se nakon toga i domaćin, krenuo prema naprijed, no Goričani su bili kvalitetni, koncentrirani, a i ono malo što je prošlo zaustavio je Dominik Kotarski. Jako dobru partiju u svemu tome odigrao je Jozo Šimunović, koji je debitirao u HNL-u u goričkom dresu s brojem 55, a malo je nedostajalo da zabije i gol nakon solo akcije i odličnog udarca u 90. minuti.

Lijepo je bilo vidjeti i trenutak u 84. minuti, kad je nakon više od osam mjeseci ponovno zaigrao Joey Suk. Teška ozljeda je iza njega, hrabri i vrijedni Nizozemac odradio je prve povratničke minute i naznačio da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone. U izostanku Jovičića, Krizmanića, Keite, Sarića i još nekih igrača, dobro je znati da se kadar širi, da je Gorica sad bogatija i za Jozu, i za Joeya…

Sve u svemu, više nego zaslužena pobjeda Gorice, sve drugo bilo bi sportska nepravda najviše kategorije, a sad ostaje u istom stilu odraditi i četvrtfinale Kupa u utorak. U Veliku Goricu stiže Istra 1961, ulog je ogroman, ulazak među četiri najbolja!

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GORICA 0-1
ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELAC: 0-1 Lovrić (70)
HR. DRAGOVOLJAC: Šubarić – Bagadur, Ćosić (od 76. Viduka), Vulikić – Turčin, Vuco, Mioč, Roca (od 89. Karoglan), Turković (od 63. Vego) – Štrkalj, Petković. Trener Davor Mladina.
GORICA: Kotarski – Doka, Steenvoorden, Šimunović, Musa – Babec, Pršir (od 84. Junior) – Lovrić (od 84. Suk), Kalik (od 76. Mitrović), Fruk – Stojanovski (od 53. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Vulikić (Hrvatski dragovoljac)
CRVENI KARTONI: –