Prijava

Vaša prijava

Matej Radovanović, svestrani sportaš i šampion iz Velike Gorice

[]

Sredinom minulog tjedna u Sportskim novostima pažnju je privukao tekst i naslov o natjecanju automobilista, a isticala su se prezimena prvaka Damarija i Radovanović. Mateja Radovanovića znali smo kao mladog nogometaša Poleta iz Buševca, ali sanjali nismo da se isti još bavi automobilima, skijanjem, studiranjem..Sve zajedno, idealno za poziv za intervju za Cityportal. Gdje? U Novom Čiču u jednom lokalu gdje je sport visoko na ljestvici prioriteta razglabanja o svemu i svačemu.

Tko je Matej Radovanović?

– Imam 20 godina, živim u Velikoj Gorici i student sam. Volim sve sportove, a bavim se automobilizmom, nogometom, a i učitelj sam skijanja. Kao prvo, član sam Auto kluba INA DELTA ZAGREB, a Sportske su izvijestile s 18. nagrade Ragus Racing na Gospinom polju u Dubrovniku. Moram krenuti od oca Aleksandra koji je novi prvak Hrvatske na kronometar, a brat mu, moj stric Tvrtko Radovanović, je pak šampion u disciplini autoslaloma (vidi uvodnu fotografiju). Ja sam u dva dana u dvije discipline juniorski prvak države na kronometar i u autoslalomu, te vice prvak u Formuli driver u kojoj je bilo i najviše natjecatelja – uvodno je otkrio stasiti, visok, staložen i vrlo ozbiljan mladić, a u prisustvu svoje djevojke Franciske.

Matej RAdovanović i djevojka Franciska

Tko je “krivac” što Matej voli automobile, ali i druge sportove?

– Sigurno otac Aleksandar, ali i stric Tvrtko. Oba su se bavili automobilizmom i tako “zrazili” mene. U jednom trenutku oni su i prestali s natjecanjem, ali kad sam ja startao prije tri godine, i oni su se vratili. Skup je to sport i tu jednu od glavnih uloga kao sponzor ima stric kao voditelj poslovnice jednog od 10 Vulkal centara koji se prostiru širom Hrvatske, pa i u Velikoj Gorici. Molim ako može proći, da spomenete i sponzora VG-autodijelovi koji značajno ima udjela u našim sportskim uspjesima. Također, jako teško je složiti trkaći auto, posebno jer doma nemam garažu, a onda tu uskače Auto kuća Porkolabić u Starom Čiču.

Matej Radovanović s trofejima

Gdje su se sve održavala natjecanja i kakva je konkurencija?

– Vozio sam u Dubrovniku, Ogulinu, na Limskom kanalu nedaleko Rovinja, Poreču, Grobniku, Oroslavlju, Prelogu, Mičevcu..Na Blacklisted CUP- prvenstvo od 5 utrka voženih na karting stazi u Novom Marofu te u centru Čakovca, bio sam prvak s najviše osvojenih bodova. Konkurenti su iz čitave države, a za primjer u Dubrovniku je bilo 54 voza(ćica)ča. Na Formuli driver bude i oko 150 i to mješovito jer dođu i Talijani, Slovenci..Nije lako biti najbolji, posebno ako se još bavite nogometom i skijanjem.

Matef Radovanović u akciji

Od kada ste i nogometaš?

– Imao sam 6 godina kad sam doveden na Udarnik u Kurilovec. Nakon dvije godine preselio sam u Lokomotivu gdje sam trenirao i igrao četiri godine, pa onda Hrvatski dragovoljac još šest godina, povratak u Kurilovec kao junior, a eto me sada u seniorima Poleta iz Buševca. Automobilizam je kriv što na Poletu baš i nisam redovit, ali pomognem koliko stignem i mogu. Iz nogometa moram izdvojiti osvajanje turnira u Kopru s Hrvatskim dragovoljcem kad smo u finalu 2016. godina svladali Zvezdu iz Beograda -istaknuo je Matej.

Za kraj smo ostavili skijanje.

– Na skijama sam od kada znam za sebe. Prije 4 ili 5 godina odlučili smo tata i ja da odemo na tečaj za učitelje skijanja. Zamišljeno, učinjeno. Već 4 godine odlazimo 2 do 3 tjedan po sezoni u Italiju u Sexten i skijalište Kronplatz gdje odgajamo nove mlade skijaše. Zanimljiv je to, ali i vrlo odgovoran posao jer radimo s djecom razne dobi iz Hrvatske s kojom obično idu i roditelji. Dok traje poduka, mi smo sami s djecom i tu ne smije biti kiksa – staloženo i razborito će Matej.


A kako na sve gleda ostatak obitelji?

– Imamo maksimalnu podršku moje majke Sandre i starije sestre Rebeke. Tata radi i kao knjigovođa, ja sam student i bez pomoći ostatka skladne obitelji, teško bi išlo. Razumijevanja ima i djevojka Franciska iz Velike Gorice (inače studentica i kćerka jednog bivšem prvoligaškog nogometaša). Zato svima veliko hvala – zaključio je Matej Radovanović. Svaka čast, dečko se dopao na prvu loptu.