Prijava

Vaša prijava

Triler sa sretnim završetkom: Gorica preko finala do polufinala Kupa!

[]

Nevjerojatnu, ludu i šokantnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice protiv Istre 1961 u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Sve se na kraju rasplelo fantastično, Gorica je i drugu sezonu zaredom ušla u polufinale ovog natjecanja, ali put do tog velikog uspjeha bio je posut trnjem. I uz gomilu muke, pokušaja, promašaja, nesretnih i nespretnih trenutaka. Dvaput su gosti vodili, zabili su gotovo svaki put kad bi došli pred gol, a Gorica se dvaput vraćala, u sudačkoj nadoknadi prvog i drugog poluvremena, u ovom drugom slučaju kad se već činilo da je sve gotovo…

Nasreću, nije bilo! No ajmo redom…

Jako je dobro Gorica otvorila utakmicu i gotovo je nevjerojatno što već nakon 65 sekundi igre nije vodila. Kristijan Lovrić je pronašao Albija Doku na desnoj strani, on na tri metra od praznih vrata dao za Anthonyja Kalika, no igrač Gorice s brojem 23 proslijedio je loptu – pokraj gola!

Kazna je stigla u desetoj minuti, iz prvog dolaska gostiju pred gorički gol. Serder Serderov prošao je sad po pulskoj desnoj strani, servirao sve za Diona Drenu Belju, a mladi napadač se iz slične situacije kao Kalik na otvaranju snašao puno bolje i doveo Istru u vodstvo.

Do kraja poluvremena Gorica je igrala dobro, kombinirala i dolazila pred gostujući gol, stvarala šanse, u dvije ili tri situacije i velike, prave šanse, dok Istra s druge strane više nije ozbiljnije zaprijetila. Unatoč tome, sve do posljednjih sekundi sudačke nadoknade izgledalo je da će na predah gosti otići s vodstvom. Srećom, duboko u drugoj minuti dodanog vremena stvari su se vratile na početak…

Lopta je došla do Lovrića, na njegovoj poziciji lijevo, stvorio si je prostor za udarac i opalio u suprotni kut, a golman Lučić to je dobio do Tonija Fruka. On je loptu vratio u srce peterca, a tamo je Matar Dieye bio precizan za apsolutno zasluženo izjednačenje.

Lov na vodstvo krenuo je od prve sekunde nastavka, izgledalo je to slično kao i u prvom dijelu – Gorica napada, igra jako dobro, stvara šanse i promašuje. Dominacija je bila velika, a neke od propuštenih šansi spadale su u rubriku “vjerovali ili ne”. Pogotovo se to odnosi na Anthonyja Kalika, koji je u ovoj utakmici mogao zabiti tri, četiri gola, a zabio je samo jedan, i to iz zaleđa!

I naravno da se nakon svega dogodi da Istra zabije još jednom! Sudac Strukan u toj je 80. minuti odmah poništio gol Diona Drene Belje, vidio je faul u napadu prije gola, ali pregled snimke naveo ga je da promijeni odluku. Istra je iz trećeg udarca na gol zabila drugi put…

Gorici je, s druge strane, za drugi gol trebalo točno 20 udaraca. I točno 97 minuta! Duboko u sudačkoj nadoknadi, nakon totalne ofenzive na gostujući gol, u spasitelja se prometnuo, a tko drugi nego Kristijan Lovrić. Nakon cijelog niza šansi, nakon velike gužve u protivničkom šesnaestercu koja je trajala jako dugo došao je do lopte na svojoj poziciji i kroz šumu nogu naciljao malu mrežicu u daljem kutu gola. Za delirij na stadionu i za više nego zasluženo novo izjednačenje.

Učinilo se u 98. minuti da će nogometna pravda konačno biti ispunjena, jer 19-godišnji Brazilac Caio Cruz zabio je u svom debiju za goričko vodstvo, koje je već bilo i proslavljeno, no onda je krenulo povlačenje linija u VAR sobi… Trajalo je to tri, četiri minute, iritantno dugo, a konačna odluka bila je u skladu sa svime što se do tad događalo. Nema gola, Cruz je bio par milimetara u zaleđu…

Umorili su se u drugom produžetku Goričani, nisu se više baš tako nizale prilike, no i dalje su Goričani bili bliže golu za pobjedu. Bliže, ali ne i dovoljno blizu, pa je cijela priča na kraju otišla u izvođenje jedanaesteraca.

A tu je Gorica dobila još nekoliko junaka! Sva četvorica izvođača bili su mirni i sigurni, od Jovičića, preko Suka i Brodića, sve do Steenvoordena, što je bilo dovoljno zahvaljujući – Dominiku Kotarskom! Golman Gorice obranio je treći i četvrti pokušaj Puljana, prvo Iličiću, a onda i Joau Silvi. I veliko, zasluženo slavlje Goričana moglo je početi!

Teško, iscrpljujuće, ali potpuno u skladu sa zakonitostima nogometa… Bravo, Gorica!

GORICA – ISTRA 1961 6-4 (2-2)
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Dario Kulušić (Šibenik). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Beljo (10), 1-1 Matar (45+2), 1-2 Beljo (80), 2-2 Lovrić (90+7)
11m: Jovičić, Suk, Brodić, Steenvoorden (Gorica), Desio, Galilea (Istra 1961)
GORICA: Kotarski – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Musa – Babec (od 106. Junior), Pršir (od 78. Suk) – Lovrić, Kalik (od 87. Brodić), Fruk (od 87. Delfi) – Matar (od 78. Cruz). Trener Krunoslav Rendulić.
ISTRA 1961: Lučić – Hujber, Einar, Joao Silva, Marin – Perera, Mlinar (od 90. Obanor) – Bande, Mišković (od 62. Mahmoud), Serderov (od 62. Lisica) – Beljo. Trener Gonzalo Garcia.
ŽUTI KARTONI: Fruk, Musa, Lovrić, Steenvoorden, Suk (Gorica), Hujber, Marin, Lučić (Istra 1961)
CRVENI KARTONI: –