Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Gorice pobjedu izborili u dramatičnoj završnici

[]

U 13. kolu HT Premijer lige sinoć su igrali Alkar i Gorica, a pobjeda je zasluženo pripala Goričanima.

Sinjani su nešto bolje ušli u susret jer utakmicu je horokom otvorio Krstanović da bi u 3. minuti nakon trice Vrkića bilo 9:4 za domaćine. Savić je tada vezao 4 poena, a Mašić u 5. minuti izjednačava na 11:11. Alkari u sljedećih 5 minuta nisu više pogađali obruč pa četvrtinu zatvara Kalajžić za vodstvo Gorice 11:18.

Isti igrač početkom druge dionice odvodi Bikove do najvećeg vodstva (11:20). Međutim, Mcglynn u ovoj četvrtini s tri trice ne dozvoljava da prednost Gorice ode na dvoznamenkastu razinu pa se na veliki odmor odlazi s +6 za Goricu (30:36).

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Vrkić, a u 28. minuti Krstanović smanjuje na samo -1 (50:51). Do kraja ove četvrtine Kapusta i Uljarević stavljau trice za Goricu, a Vrkić za Alkar i Gorica u zadnjih 10 minuta ulazi s prednošću od 4 poena (53:57).

Zadnju četvrtinu polaganjem otvara Cinac, a u 35. minuti Kapusta tricom opet vraća Goricu na +9 (58:67). I kada se činilo da je pobjednik odlučen uslijedila je prava drama. U zadnjih minutu i pol Gilbert uz pomoć 6 pogođenih slobodnih bacanja smanjuje na samo -1 (69:70). Kapusta pogađa tricu 23 sekunde prije kraja, a Mcglynn brzim košem smanjuje na 71:73. Kapusta uzvraća jednim pogođenim slobodnim bacanjem i Alkari imaju 12 sekundi za zadnji napad. Međutim, Mcglynn promašuje pokušaj za tri poena i eventualne produžetke, a Kalajžić pogađa za konačnih 71:76.

Zaslužena pobjeda igrača Bože Radoša koji su vodili od 5. minute pa sve do kraja iako je pobjeda morala biti potvrđena u dramatičnoj završnici.

U redovima Gorice  prednjačio je Borna Kapusta s 18 poena, 5 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Mate Kalajžić nadovezao se s 15 koševa, a Marko Baković se zaustavio na 10 poena.

Alkare je predvodio Patrick Mcglynn s 19 poena i 6 asistencija, a najbolje pomagače imao je u Dominicu Gilbertu s 15 i Stipi Krstanoviću s 13 poena.

-Mislim da je ovo bila jako teška utakmica. Uvijek je teško igrati u Sinju pred puno njihovih navijača, ali meni je draže igrati pred puno navijača nego da je dvorana prazna. Mislim da je cijela utakmica bila tu negdje, malo su oni vodili, malo smo mi vodili, ali na kraju su dvije-tri lopte odlučile u našu korist i mislim da smo zasluženo pobijedili- istaknuo je Borna Kapusta nakon utakmice.

-Prije svega bila je to jedna teška i zahtjevna utakmica. Predivna atmosfera, publika je cijelo vrijeme bila uz domaći tim i svaka im čast na tome. Isto tako moja je ekipa pobijedila karakterom i timskim duhom i svaka im čast na tome. Čestitam i Alkaru na borbi od prve do zadnje minute, bila je ovo jedna fenomenalna košarkaška fešta. Naš koncept je bio da pokušamo umrtviti ovu utakmicu i da pokušamo produžiti naše napade jer smo znali da je Alkar moćna tranzicijska ekipa koja dobro skače i koja je odlična u skoku u napadu. Mi smo držali svoj ritam od početka do kraja i to nam se na kraju isplatilo – zaključio je glavni strateg Gorice Bože Radoš.