Prijava

Vaša prijava

Kristijan Lovrić opet “vruća” zimska priča – koliko je blizu rasplet?

[]

Taman prije nego što su krenula kićenja božićnih jelki, na Badnjak prijepodne, u hrvatskom nogometnom eteru “eksplodirala” je vijest – Petar Bočkaj iz Osijeka prešao u Dinamo! Zimski prijelazni rok odmah se opasno zakuhao, jer ovaj zvučni transfer malo je koga ostavio ravnodušnim. Osječani su poludjeli, krenule su priče o ukradenom Božiću, a u Maksimiru (i Međugorju, koliko se može čuti…) trljali su ruke. Oteli su velikom rivalu ponajboljeg igrača, demonstrirali moć i najavili jedan očito zanimljiv prijelazni rok.

A u njemu je u jednoj od naslovnih uloga – igrač Gorice. Jer već se istoga dana, zbog “lajka” na Instagramu, zakotrljala priča o Lovrićevu odlasku u Osijek, kod trenera koji ga je i javno poželio uoči nedavne međusobne utakmice. Naravno da su se odmah pojavile cifre, financije su uvijek kod ovakvih stvari najzanimljivija stavka. Pa smo u jednoj verziji doznali da je Osijek ponudio dva milijuna eura, a da Gorica ne da Lovrića za manje od tri i pol “milje”.

Postoji kombinacija koja uključuje napadača Mirlanda Dakua uz novac, spominje se iz nekih izvora i kako postoji ponuda iz inozemstva… Zasad se, međutim, ne događa ništa. Točnije, ništa konkretno, cijela stvar i dalje je na čekanju. A o svim tim varijantama i verzijama po medijima predsjednik kluba Nenad Črnko kaže sljedeće:

– Bjelicu nisam odbio jer se nismo ni čuli, čak nemam ni njegov broj. Lovrić je sigurno jedan od poželjnijih igrača u HNL-u, a to je zaslužio svojim igrama i statistikom na terenu. Za koji novac će na kraju promijeniti klub, ako se to uopće i dogodi, ovisi o mnogo detalja. Bitnije od novca za nas i igrača je da mu karijera i dalje bude u uzlaznoj putanji!

Dakle, zasad od Osijeka ništa, zasad od izlaznih transfera ništa. I tako će i ostati dok cijena ne bude prava.

– Mi od svoje prodajne cijene ne odustajemo, niti nam se u ovom trenutku igdje žuri. Uostalom, na tržištu se prate i Jovičić, Matar, Babec i Krizmanić, moguće je da netko od njih ode i prije Lovrića – ustvrdio je predsjednikČrnko u razgovoru za Sportske novosti.

Eto, tako stoje stvari. A nakon svega rečenog, odgovoriti na pitanje koliko je Kristijan Lovrić doista blizu odlaska iz Gorice praktički je nemoguće. Prvi čovjek Gorice oduvijek je volio odrađivati ovakve poslove u potpunoj tišini, svjestan koliko često se stvari znaju zakomplicirati kad je riječ o velikim transferima. Lovrićev eventualni odlazak, nemam nikakve sumnje, spada među takve, a iz goričke perspektive trebao bi biti i najveći ikad.

Kad će se dogoditi, tko će uspjeti ugrabiti igrača koji je u 117 utakmica za Goricu zabio 54 gola i podijelio 28 asistencija, i hoće li se to uopće dogoditi, pitanja su na koja tek čekamo odgovore.

– Prijelazni rok traje do kraja siječnja… – kaže Črnko.

A dok čekamo Lovrića ili nekog drugog iz spomenute četvorke, doznajemo da je jedan igrač već napustio Goricu. Iskusni veznjak Elvis Sarić otišao je prema Južnoj Koreji nakon pet nastupa za Goricu, u koju je došao sredinom jeseni, da bi se potkraj polusezone ozlijedio. Nije to nikakvo iznenađenje, takav rasplet naslućivao se čim je Sarić, reprezentativac BiH, došao u klubu, jer njegova uloga je i bila “pokriti” vrijeme do povratka Joeya Suka.

Ostala je Gorica tako bez kvalitetnog i iskusnog igrača, no i bez njega je sasvim dovoljno kvalitete u kadru Krunoslava Rendulića, pogotovo s obzirom na to da se Suk u međuvremenu doista i vratio, da se oporavio Golubickas, da je sve bolji Pršir, da je već standard Babec, da tu može pomoći i Kalik, pa Janković…

Odlazak Lovrića, ako se dogodi, kao i svaki drugi eventualni, pokrenut će vjerojatno i priču u suprotnom smjeru, otvoriti mogućnost i za neki ulazni transfer, za poneko pojačanje.