Prijava

Vaša prijava

Ako niste znali, kad budete gledali “kauboje”, gledat ćete i Goričane…

[]

Dolazi nam siječanj, vrijeme “kiselih krastavaca”, ali i – mjesec rukometa. To je, znate, onaj mjesec kad nacija kolektivno poludi za rukometom, svi se preko noći pretvore u stručne komentarore, a onda u sljedećih 11 mjeseci rukomet više ili manje zaborave. U skladu s tim, mnogima je možda promaknulo da su rukometaši Gorice već i prije ogleda posljednjega kola s Karlovcem osigurali nastup u Ligi za prvaka. U društvu elite domaćeg rukometa, PPD-a i Nexea te Sesveta, Varaždina i Poreča.

Stara je priča da gorički rukomet rijetko dobija pažnju koju zaslužuje, nekoliko desetaka zaljubljenika u ovaj sport u našem gradu ispratit će što se događa u “premijerki”, u kojoj je Gorica već godinama itekako ozbiljan faktor. Ako hoćete, toliko ozbiljan da u trenucima dok čekamo početak Europskog prvenstva imamo itekako snažne poveznice između našega kluba i reprezentacije. Sasvim konkretno, tri poveznice.

Neće biti prvi put da bivši igrači Gorice nastupaju za reprezentaciju, jer imali smo tu godinama bivšeg Goričanina Ilijun Brozović, pa i Zlatka Horvata, koji je imao kratku goričku epizodu u ranoj fazi karijere, ali sad ćemo prvi put možda imati i trojicu. Luka Lovre Klarica opcija je na desnom vanjskom, uz Luku Šebetića, a Zvonimir Srna će napadati slijeva, zajedno s Duvnjakom, Jaganjcem, Pavlovićem i društvom. Uz njih, na listi čekanja je i Davor Ćavar, najbolji sportaš Velike Gorice za 2019. godinu, koji spremno čeka poziv da uskoči.

– Naravno da je velika stvar za nas kao klub što imamo čak trojicu igrača na popisu izbornika Horvata. Presretni smo što je tako, ali i zato što je ovo još jedan pokazatelj koliko je Velika Gorica ozbiljna rukometna sredina – kaže sportski direktor HRK Gorice Drago Kovačević.

Sva trojica bila su u Gorici kao posuđeni igrači PPD Zagreba, preko kojega su i napredovali do “kaubojske” razine, naravno da je Gorica bila samo stepenica u njihovu razvoju, ali lijepo je znati da je moguće… I biti svjestan da možda i ove sezone u goričkom dresu gledamo nekog od budućih reprezentativaca.

Momčad je to koja je na čelu s trenerom Andrijom Nikolićem u velikom stilu ispravila lanjski propust, kad je Liga za prvaka pobjegla za jedan gol, jedan bod, ali i momčad koja će imati što za reći u nastavku sezone, kad reprezentativna priča završi.

– Nećemo raditi nikakve zahvate u momčadi, dovoljno nam je što nam se priključuju ozlijeđeni Dominik Novak i Matej Svržnjak. Prvi dio sezone na svojim su leđima praktički iznijela osmorica igrača, njih dvojica bit će velika pomoć, a veseli nas što smo priliku mogli dati i četvorici, petorici mladih Velikogoričana, iz našeg omladinskog pogona, koji su već mogli osjetiti što je to Premijer liga – ističe direktor Kovačević.

Situacija u klubu, kao što je i najčešće slučaj kad govorimo o našim rukometašima, mirna je i spokojna. Pogotovo je takva u situaciji kad je cilj već ostvaren, jer uoči sezone sve je bilo usmjereno tome da se izbori Liga za prvaka.

– Da, naš glavni cilj smo ostvarili, moći ćemo igrati rasterećeno u nastavku sezone, a znamo da su igrači u takvoj situaciji često i najbolji. Nema nikakvog imperativa, nikakvog pritiska, ali naravno da ćemo pokušati izvući najviše moguće iz te Lige za prvaka. Želja nam je dograbiti mjesto u Europi, za što je potrebno biti na jednom od prva četiri mjesta, a voljeli bismo dohvatiti i završnicu Kupa u Poreču. Trenutačno čekamo protivnika u osmini finala – kazao je Kovačević.

Pripreme kreću odmah nakon Tri kraja, početkom veljače odradit će Goričani još taj ligaški okršaj s Karlovcem, pa onda krenuti u borbu za Europu. S istim snagama, rasterećeni, motivirani i – još bolji nego jesenas.