Prijava

Vaša prijava

Rukomet za sve: ‘Dražen je imao ideju, morali smo je realizirati…’

[]

Nedavno su se navršile dvije godine od tužnog trenutka kad nas je napustio dobri čovjek Dražen Čurek. Predsjednik Ženskog rukometnog kluba Gorice, uz svoju kćer Lukreciju najzaslužniji što ovaj klub i dalje postoji, živi i egzistira, izgubio je bitku s teškom bolešću i ostavio velikogorički sport u suzama.

Međutim, ideje su ostale žive. I zapamćene su, da bi se pretvorile u stvarnost. Onako kako je Dražen želio.

Jedna od njih je i projekt kroz koji se pokušava uključiti djecu s teškoćama u razvoju u bavljenje rukometom, i to na potpuno volonterskoj bazi. Treninzi su za roditelje besplatni, a društvo iz ŽRK Gorice svoje slobodno vrijeme sa zadovoljstvom troše u plemenite svrhe.

“Sama ideja ovog projekta potekla je od našeg pokojnog Dražena, a mi smo je pretočili u djelo. Na naše treninge svakoga tjedna dolaze djeca sa razno raznim dijagnozama. Iz perspektive trenera taj trening izgleda ovako: Uđete u dvoranu umorni poslije cijelog radnog dana i pitate sami sebe kako ćete preživjeti još jedan trening, a izađete iz dvorane neobično ispunjeni, puni snage sa pitanjem zar je već gotovo?”, istaknuto je na klupskoj Facebook stranici.

Dražen Čurek ostavio je ovu lijepu i plemenitu ideju u naslijeđe kćeri Lukreciji i društvu iz kluba… Foto: ŽRK Gorica

“Svjesni činjenice da je financijska situacija svima teška, a pogotovo roditeljima koji dodatno trebaju izdvajati novce za razne terapije kako bi olakšali svojoj djeci život, upravni odbor našeg kluba donio je odluku da će ovi treninzi biti potpuno besplatni. Na treninzima pomažu i asistenti odnosno rukometašice našeg kluba, te tako radimo i na socijalizaciji i prilagodbi kako djece sa poteškoćama u razvoju tako i djece bez zdravstvenih tegoba”, stoji u nastavku objave.

Odaziv je jako dobar, iz kluba kažu najčešće i puno bolji nego na fotografiji gore, a za kraj treba još samo reći da se treninzi održavaju petkom u Gradskoj dvorani, od 18 do 18:45 sati.