Prijava

Vaša prijava

Perica Vidak ide u Latviju: Bit će pomoćnik Tomislavu Stipiću, sa sobom vodi i Kumića

[]

Prošle zime Perica Vidak se opraštao od Kurilovca. Nakon mandata dugog dvije i pol godine, iznimno uspješnog u svakom smislu, odlučio je napraviti promjenu na svom trenerskom putu i otići u Lučko. U isti rang, iz u tom trenutku drugoplasiranog Kurilovca u Lučko koje je bilo u sredini tablice, ali s drukčijom pričom. Mnogi su se začudili takvom potezu, takvoj odluci, ali zapravo je izgledalo kao da je došao trenutak da jedan mladi i talentirani trener izađe iz neke vrste komforne zone.

U Lučkom se potvrdio, nastavio sličnim stilom, odradio solidno proljeće, a onda i ovu jesen zaključio solidno, na petome mjestu, dovoljno blizu vrhu, za koji se Lučko želi boriti. Ako ćemo vjerovati glasinama, na proljeće se to činiti s Davorom Mladinom, koji je nedavno otišao iz Hrvatskog dragovoljca, jer Perica Vidak će preseliti u – Latviju!

“Godina koja me je trenerski najviše izgradila iz više okolnosti. Prva promjena sredine i odlazak iz domaćeg okruženja. Svakako puno teže i zahtjevnije funkcioniranje. Na kraju, ponos i zadovoljstvo je svakako ogromno, prije svega zbog novih prijateljstava i odnosa. Kako je rekla popularna ‘teta’ koju svaki klub ima: ‘Pero, rijetki su iz ovoga kluba otišli uzdignute glave, a ti si to uspio! Posebna zahvala ide igračima i staffu s kojima sam imao zaista fantastičan odnos. Sjajna su grupa ljudi. Nakon promjene sredine unutar našeg nogometa, ispred mene je prva inozemna destinacija… Logičan slijed u trenerskom odrastanju”, objavio je Vidak na svom Facebooku, ne navodeći o kojem se klubu, ali ni zemlji radi.

A sad znamo barem zemlju. Naime, kako pišu Sportske novosti, bivši trener Slaven Belupa Tomislav Stipić, kojeg pamtimo i po onom bacanju u snijeg nakon pobjede u gostima kod Gorice, bit će trener zasad neimenovanog kluba, a Vidak će mu biti pomoćnik. Detalje ne znamo, telefoni su nijemi, ali navodno se radi o jako dobroj priči, s financijskom pozadinu, o projektu očito toliko dobrom da će i jedan perspektivni 31-godišnji trener željeti u njemu sudjelovati kao čovjek iz sjene, kao prvi suradnik glavnog trenera. Ime kluba, kao i grad, ostaju nepoznanica…

Prema istim izvorima, u Latviju će s Vidakom i Stipićem otići i kondicijski trener Miljenko Kumić, koji je s Pericom surađivao i u Lučkom, pa i ranije tijekom karijere. Ima Kumić i svoje azijsko iskustvo, proveo je jedno vrijeme u kineskom nogometu, a sad će velikogorički dvojac zajedno krenuti na novu etapu karijere. Izbor će se nekome možda učiniti neobičnim, ali puno će toga biti jasnije jednom kad čujemo detalje…