Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Kako je nastao dres koji vijori na dahu prošlosti…

[]

Zajedno s HNK Goricom posljednjih je godina rasla i jedna tvrtka sa sjedištem u Velikoj Gorici. Alpas je njemačka tvrtka koja se bavi sportskom opremom, a naši sugrađani Damir Golubić i Kristijan Japec već godinama grade uspješnu priču s tvrtkom Alpas Hrvatska. Važan dio te priče je i HNK Gorica, čiji su igrači već prepoznatljivi manekeni ove tvrtke, i to redovito u dresovima s personaliziranim dizajnom, koji se svidio i mnogima drugima, pa su tako skupa rasli klub i tvrtka.

Uspješna suradnja nastavlja se i dalje, a rezultat su dvije nove garniture dresova, u ovom slučaju pod nazivom “Retro”. Na konferenciji za novinare u utorak, naime, predstavljeni su atraktivni crveni i bijeli dres, koji u modernijoj verziji bacaju pogled prema prošlosti, odnosno prema 2011. godini.

Tog je proljeća HNK Gorica osvojila drugu ligu, u svojoj debitanskoj sezoni u tom rangu odmah se popela na najviše postolje, sa Sašom Sabljakom u ulozi kapetana. Sale je danas 44-godišnji trener u stožeru prve momčadi, u kojoj je i Matija Dvorneković. Ninja je te davne sezone za Goricu igrao u jesen pa napravio transfer u Rusiju… I sve to u dresu s dvije poprečne pruge, jednom od onih koji se pamtio godinama poslije.

Gorica tom prilikom nije ušla u 1. HNL, kasnije se pokazalo neopravdano, ali nepravda je ispravljena osam godina kasnije, kad se konačno probila među elitu, među kojom “pliva” fenomenalno. Budući da su okviri danas kudikamo drukčiji, moglo bi se reći i – šampionski! A kad je već tako, zašto se ne vratiti šampionskim danima i kad je o dresovima riječ.

– Da, dresovi su povezani sa slavnom 2011. godinom, kad je izboren plasman u prvu ligu. To je u dizajnerskom smislu bila naša nit vodilja, tako da ove boje i uzorak na prednjoj strani dresa podsjećaju na te tadašnje dresove. Time smo željeli potaknuti određeni sentiment kod navijača koji prate naš klub od vremena kad se on rađao u smislu jednog vrlo dobro organiziranog i stabilnog prvoligaša – kazao je Kristijan Japec iz Alpasa, uz jedan važan dodatak:

– Moram napomenuti da je kompletna oprema 100 posto hrvatski proizvod, od ideje do realizacije. Ovo je dres koji su u punom smislu napravile hrvatske ruke!

Nažalost, koliko god lijepi i atraktivni bili, dresovi neće igrati sami, pa je sad na redu okretanje kudikamo konkretnijim stvarima. Odnosno, utakmicama. S novim “stajlingom” Goričani će u petak od 18 sati, ogledom s Istrom 1961 u Puli, otvoriti proljetni dio HNL-a i pokušati doći do prvih bodova…