Prijava

Vaša prijava

Kad će taj petak…

[]

Točno je 30 dana prošlo od one prohladne goričke nogometne subotu, od poslijepodneva u kojem su Šibenčani u ranom terminu odnijeli bodove s Gradskog stadiona i odlazak na pauzu učinili puno lošijom od plana… Nogometaši Gorice odradili su blagdanski ručak nakon utakmice pretežno u tišini, nezadovoljni onim što se malo ranije dogodilo na terenu, a zatim se rasprostranili na sve strane svijeta.

– Već me zezaju prijatelji jesmo li mi Gorica ili Manchester City – zezao se bivši golman Banić, referirajući se na činjenicu da su četvorica, petorica dio svog odmora proveli u Dubaiju.

Ponovni sastanak zakazan je trećeg dana ove godine, trener Kruno Rendulić okupio je praktički istu momčad, minus Elvis Sarić i Niko Janković, da bi u danima koji su slijedili ostao i bez Ivana Banića i Frana Brodića. Dolazio nije nitko, osim igrača na probi, među kojima je najviše svidio Ante Matej Jurić, no zapelo je negdje u dogovorima s NK Belišćem, trećeligašem čiji je Jurić igrač…

Priključeni su i juniori, vidjeli smo što u seniorskom društvu mogu neki novi klinci poput Brleka, Kulenovića, Sima, Brandića, Juga, Skrbin… Odradili su dio priprema sa seniorima, skupili vrijedno iskustvo, možda i proširili kadar seniorske momčad u danima koji dolaze, a onda se vratili u juniorsku momčad, koja nastavlja svoju borbu za vrh u 1. HNL u debitantskoj sezoni.

Odigrali su Goričani i tri prijateljske utakmice, pobijedili slovenske prvoligaše Radomlje (4-0) i Bravo (2-1), u šarenom sastavu izgubili od drugoligaša Rudeša (1-3), ali malo je to bilo da bi utažilo želju za najvažnijom sporednom stvari na svijetu u domaćoj produkciji… Vojska ljubitelja HNL-a, sve brojnija posljednjih godina, pogotovo u našem gradu, koji od ljeta 2018. ima tu privilegiju uživati u prvoligaškom nogometu. Iz perspektive tih i takvih, zaljubljenika u HNL i svoju Goricu, ovih je 30 dana trajalo dugo i predugo.

I zato ćemo dan prije nego što akcija ponovno kreće reći: konačno!

Utakmice Istre 1961 i Gorice, na pulskom stadionu Aldo Drosina, u petak u 18 sati krenut će proljetni dio nikad zanimljivije sezone HNL-a. Dinamo, Osijek i Rijeka su na 40 bodova, Hajduk je zimovao s pet bodova manje, a Gorica je na 29, šest manje od Splićana. Realnost govori da će se borba za titulu, barem zasad, voditi s četiri aktera, ne zanose se ni u Goricu pričama o priključku samom vrhu, ali realnost će reći i da ne postoji šansa da Gorica ispadne iz lige. No daleko od toga da ovo neće biti zanimljiva polusezona, puna izazova…

U svakom će kolu ovu mladu i potentnu momčadi čekati posebna vrsta izazova, kroz utakmice ćemo pratiti kako rastu i razvijaju se mladi igrači poput Brazilca Cruza, Pršira, Mitrovića, Fruka, Krizmanića, Marjanovića… Uz to, posebno važno, Gorica je “živa” u Kupu. Točnije, drugi put zaredom izborila je polufinale ovog natjecanja, a ždrijeb je donio gostovanje kod Hajduka u Splitu. Igrat će se 3. ožujka.

– Mnogi su nas unaprijed otpisali, ali moja im je preporuka da Goricu nikad ne otpisuju… – kazao je Kristijan Lovrić, prvo ime Gorice i igrač koji je i ove zime u izlogu, suočen s latentnom mogućnošću da ode.

HNK Gorica se priprema za proljetni dio prvenstva u 1.HNL. Foto: David Jolić/cityportal.hr

I dalje je tu, povest će momčad prema pobjedi u Puli, jer to je jedino što zanima ekspediciju koja u četvrtak poslijepodne kreće prema poluotoku. Problema ima u kadru, lista ozlijeđenih je dugačka, na njoj se Krizmaniću, Fruku, Prširu i Šimunoviću pridružio i golman Dominik Kotarski, pa će se “jedinica” za Drosinu tražiti između 21-godišnjeg Jana Paola Debijađija i 18-godišnjeg Faruka Dalipagića.

– Vjerujemo da obojica imaju kvalitetu, a ne postoji drugi način da se u to uvjerimo nego da im damo šansu kad se ona ukaže. Maksimalno stojimo iza obojice – kaže trener Rendulić, koji neće moći računati ni na Juniora Martinssona Ngoualija, koji lovi veze iz Kameruna, gdje je igrao za Gabon na Afričkom kupu nacija.

Ukratko, krećemo! Dobro kaže Vlatke Pokos, kad će više taj petak…