Prijava

Vaša prijava

Ervin Kolarec je novi predsjednik Jelačića iz Vukovine

[]

Sinoć u četvrtak 27. siječnja u nogometnom domu petoligaša Jelačića u Vukovina održana je 11. izvanredna Skupština kluba u trajanju od možda jednog sata pred pedesetak članova. U vrlo pozitivom ozračju uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, sve je započelo himnom lijepe naše i minutom šutnje za stradale u Domovinskom ratu, a predloženi i usvojen dnevni red sugerirao je i promjene u najužem vodstvu Jelačića i biranje nove rukovodeće garniture. Dosadašnji predsjednik Saša Matejčić uspješno je kormilario klubom dvije i pol godine a potvrdila su to i usvojena izvješća za 2021. godinu. Za novog predsjednika izabran je Ervin Kolarec, stanovnik Velike Gorice i dožupan Zagrebačke županije. Saša Matejčić je istaknuo da je do promjena došlo u cilju još boljeg rukovođenja u Jelačiću, a poučeni ranijom odličnom suradnom s Ervinom Kolarec dok je tri mandata bio dogradonačelnik Velike Gorice zadužen za društvene djelatnosti pa tako i za sport te nogomet.

A što piše u biografiji Ervina Kolarca, a nije vezano za politiku koja s novom funkcijom ne bi trebala imati nikakve veze? Kao vrlo mlad vratar počeo je Njemačkoj, kasnije imao stipendijski ugovor s Dinamom, branio boje reprezentacije Hrvatske U-18, imao ugovor s prvoligašem Segestom pa bio posuđivan Metalcu, branio za Veliku Mlaku dok je imala vrlo visok rajting, pa onda za Radnik Veliku Goricu u Drugoj ligi, Samobor, Turopoljac iz trećeligaških dana, Dinamo Hidrel, Mraclin. Ima nacionalnu trenersku B licencu, a oko devet godina pisao je i za Sportske novosti, a šest godina je bio predsjednik Skupštine sada prvoligaša Gorice. Kao dogradonačelnik Velike Gorice ima zasluge što je Grad prepoznat kao sportski, a minule godine proglašen je Europski grad sporta. Upravo zbog svega navedenog, Kolarec je odlučio uključiti se u rad uzornog nogometnog kolektiva iz Vukovine i pokušati tu dopuniti svoju bogatu sportsku karijeru. Dobro poznaje sve članove dosadašnje Uprave, s nekima je i prijatelj, a posebno je istaknuo oko 140 mladih igračica i igrača iz škole nogometa čiji broj bi uskoro mogao biti i znatno veći. Cilj za seniore je rang više, ako ne ove, onda sljedeće sezone. Kolarec je posebno naglasio da angažmanom u Jelačiću ničim neće biti degradirani ostali klubovi u Velikoj Gorici i okolici, a spreman je dalje pomagati svima kao i do sada. Za dopredsjednike su izabrani Saša Matejčić i Krešo Petrnac, članovi Uprave su Josip Matejčić, Davor Kovačić, Darko Karapandžić, Mirko Ljubas, Dario Sučec, Danijel Zagorac i Nikola Komšić. U nadzornom odboru su Irina Karapandžić, Igor Vuksanović i Zlatko Juričić a sudu časti Ivan Matejčić, Justin Rajković i Ivica Brnić. Sportski direktor je Ivica Burić, a tajnica Monika Bilješković. Većina spomenutih su iz bivše Uprave.

– Nakon Gorice i Kurilovca Jelačić ima najbrojniju školu nogometa od turopoljskih klubova i to je velika perpektiva za budučniost ovog kluba. Dolazim na mjesto predsjednika s velikim planovima i ambicijama, čeka nas mnogo rada, ali samo tako možemo do uspjeha koje želimo -kazao je novi predsjednik Kolarec.

Za Jelačić smo nedavno napisali da je klub za uzor, nema potrebe sumnjati da će ovako pojačan i dalje uzlaznom putanjom.