Prijava

Vaša prijava

Uspješan vikend goričkih atletičara: Vuković zlatna i brončana, Tončinić srebrni

[]

Osam atletičara Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, u subotu je nastupilo na Zagrebačkom velesajmu gdje je održano atletsko Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. Ujedno je održan i Atletski miting za seniore, a na natjecanju u ovome višem rangu i starijoj kategoriji našu školu je predstavljalo dvoje atletičara. Organizator PH za juniore bio je HAAK Mladost iz Zagreba, a nastupile su 33 ekipe iz Hrvatske s ukupno 307 atletičara.

– Satnica organizatora prvo je tartan stazu ponudila sudionicima seniorskog mitinga, a na istu je premijerno u kvalifikacijama discipline na 60 m izašla Nina Vuković i zauzela ukupno 2. mjesto s rezultatom 8,05 s., da bi finalnu trku iste discipline, samo dva sata kasnije, istrčala za 8,07 s. kao i drugoplasirana Natalija Švenda. Odluku o ukupnom plasmanu na treće mjesto donio je foto finiš mjeren u stotinkama sekunde. Pobjednica, osam godina starija Margarita Risek iz AK Zagreb, bila je nedostižna za pratilje i vršnjakinje Nataliju i Ninu – istaknuli su iz Marton kluba.

Već nakon tridesetak minuta od svog prvog nastupa, na atletskoj stazu ponovno izlazi Nina Vuković. Ovoga puta natječe se na dužini od 400 m i u svom stilu od starta do cilja superiorno vodi solo trku i kroz cilj prolazi kao prvoplasirana s vremenom 56,12 s., ostavivši iza sebe dvije atletičarke AK Zagreb, Kristinu Dudek i Nataliju Švenda.

Spomenimo i kako je na ovom natjecanju nastupio i gorički atletičar Noa Tončinić iz Atletskog kluba Velika Gorica, koji je u kategoriji juniora na 3 000 metara bio drugi u ukupnom poretku s vremenom 9,06s.