Prijava

Vaša prijava

Nogometni Kurilovec izabrao – Dražen Vujnović opet predsjednik kluba

[]

U petak 11. veljače na SRC-u Udarnik održana je Izvještajno-izborna skupština Nogometnog kluba Kurilovec. U nazočnosti delegata Skupštine sjednicu je vodio dopredsjednik Zdenko Sovina. Nakon izbora radnih tijela te izvješća verifikacijskog povjerenstva o broju nazočnih delegata podnesena su Izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2021. godini. Tako je Zdenko Sovina u zaista opširnom izvješću o radu kluba naglasio:
– Poslije niza mirnijih i stabilnijih godina protekla 2021. godina u sportske dvore “najvećeg malog seoskog kluba”, kako u sportskom tako i kadrovskom segmentu donijela je niz nepredviđenih situacija, zapleta i raspleta u 73. godišnjoj povijesti.
Osvrnuo se također dopredsjednik Sovina na potencijalne ulagače iz Amerike, prekinutu suradnju s prvoligašem HNK Goricom poslije koje su ostali na 5 igrača seniorske momčadi, a kako je naglasio dodatno je kurilovečku vodu trebalo zamutiti ustoličenjem političkog predsjednika završnim korakom do raspada sustava u klubu. Krenulo se onom starom poslovicom “Uzdaj se u se i svoje kljuse”.

Pomogli su ipak ljudi skloni klubu Keko Marušić, Branko Pavlica i Mladen Grgić uz fanatizam Senada Harambašića. Stvorena je nova momčad konkurentska u trećeligaškom natjecanju. Što znači Kurilovec u nogometnom smislu Velike Gorice najbolje pokazuju brojke mladeži s kojom nastupaju – 12 momčadi, plus seniori i veterani u samo 4 svlačionice. Škola mladeži ne uživa tretman kakav zaslužuje naglašavaju u Kurilovcu. Nije se puno toga uspjelo napraviti što se planiralo, i smatraju da nije riječ o novcima kojih nema već o kriterijima po kojima se sredstva dijele, važne su velike ribe koje se pomalo pretvaraju u morske pse.
– Ne bi bilo lijepo ni korektno da u ovom izvješću kritiziramo rad i politiku određenih institucija, a da se ne osvrnemo u svoje dvorište. Ono što nismo uspjeli krivicu dijelom snosimo sami. Kapitalni problem našeg kluba je nedostatak ljudskih kapaciteta. Kamo je nestao kurilovečki osjećaj ponosa?!.
Iz zaista podužeg izvješća nije se samo kukalo, zahvalili svima koji su pomogli klubu u bilo kojem segmentu (Županija, Grad, ŽŠU GVG, sponzori, nogometašu Anti Budimiru…).
U financijskom izvješću klub je prihodovao gotovo milijun i petsto tisuća kuna, a kako su naglasili gotovo nakon dvadesetak godina su u plusu, bez dugova.
Godina je bila izuzetno štedna i svaka kuna je pametno uložena, a zbog takve restrikcije predsjednik je dobio nadimak “škrtac”?!.


Potom su skupštinari izglasali dopune Statuta kluba o novom klupskom grbu.
Nakon izvješća koja su delegati jednoglasno prihvatili, dužnosti je razriješeno bivše vodstvo kluba. Pri izboru novog vodstva nije bilo nikakvih dilema, novi-stari predsjednik opet je Dražen Vujnović, uz dva nova dopredsjednika Zdenka Sovinu i Dinka Livadu. Uz navedeni čelni trojac za članove Izvršnog odbora izabrani su: Muruvet Halkilić, Juraj Odrčić, Ivan Barbarić, Dario Novak, Zlatko Barbarić, Filip Župetić, Nino Košković, Robert Šimunić, Damir Zubec, Marko Zubec, Robert Krmpotić, Ivan Bradić i Damir Slojšek. Članovi Nadzornog odbora ostaju isti samo što je predsjednik Vlado Stepanić uz članove Vinka Cekovića i Damira Sušu.
U pozdravnoj riječi gostiju nazočnima su se obratili predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Damir Slojšek, tajnik ZŠU GVG Darko Blažinčić te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.