Prijava

Vaša prijava

Počinje život bez Lovrića: ‘Neće ga biti lako nadoknaditi, ali nemamo izbora, moramo pobijediti!’

[]

Bio je 21. kolovoz, igralo se šesto kolo aktualne sezone, a u grad je stigao Slaven Belupo. Trener gostiju bio je domaći čovjek, Dean Klafurić doveo je koprivnički sastav na “svoj” stadion, a Gorica je na kraju balade slavila 1-0 golom našeg domaćeg čovjeka, Matije Dvornekovića. I bila je to, zvučat će i pomalo nevjerojatno, posljednja domaća pobjeda Gorice u prvenstvu!

Prošao je od tad točno 181 dan, odnosno šest mjeseci, Kruno Rendulić i njegovi igrači u međuvremenu su na svom travnjaku remizirali s Hrvatskim dragovoljcem, Istrom, Lokomotivom i Osijekom, a gubili od Rijeke, Dinama, Šibenika i Hajduka. Da je bilo samo malo više sreće, povoljnijeg spleta okolnosti, mogli su u svemu tome izvući tri, možda i četiri pobjede, ali jedina je istina da nisu izvukli niti jednu.

– Vrijeme je da zaustavimo negativan trend, vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo uzeti ta toliko željena tri boda – kaže trener Rendulić u najavi novog sudara sa Slaven Belupom, na čijoj klupi više nije Klafurić, nego Rendulićev bivši suigrač i prijatelj Zoran Zekić.

– Slaven Belupo je ozbiljan protivnik, takva i mora biti momčad koja dobije Osijek u Gradskom vrtu, a vodi ih odličan trener. Međutim, mi nemamo izbora, moramo ići na pobjedu – svjestan je Rendulić.

I ne radi se tu samo o nizu od osam utakmica doma bez pobjede, jer u tijeku je još jedan negativan niz. Gorica ima četiri vezana poraza, takvo što nije joj se baš događalo u dosadašnjem prvoligaškom životu, pa će motiv bez ikakve sumnje biti ogroman. Iako, zadatak će i ovoga puta biti izuzetno težak i zahtjevan. Zato što je protivnik dobar i neugodan, zato što Gorica nije u idealnoj formi, ali i zato što će ova utakmica označiti početak jedne nove ere.

Počinje život bez Kristijana Lovrića.

– Svi znaju koliko nam je Kiki značio i koliko će nam nedostajati, ali moramo se adaptirati na život bez njega, nema nam druge. Uvjeren sam da ćemo u tome biti uspješni, pogotovo zato što nam je došao Atiemwen, igrač koji je itekako adekvatna zamjena za Lovrića – govori Rendulić.

Uz Lovrića, Goricu je u ovom prijelaznom roku napustilo još sedam igrača, što će reći da je kadar bitno mlađi, ali i s manje širine. I zato je dobra vijest podatak da se vraća Toni Fruk, da je na listi ozlijeđenih još samo Jozo Šimunović, a izvan konkurencije za momčad je i Matar Dieye.

– Ne treba slaviti poraze, to nikad nećemo ni činiti, ali utakmica protiv Dinama daje nam za pravo vjerovati da možemo biti kompaktni i pametni, da možemo doći do svoga cilja – ističe trener Gorice.

MOGUĆI SASTAV ZA SLAVEN BELUPO
Kotarski – Mitrović, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Suk – Delfi, Kalik, Atiemwen – Cruz