Prijava

Vaša prijava

Ludi udarnički preokret: ‘Dugo sam u rukometu, ali ovo se ne viđa često…’

[]

U velškom gradiću Wrexhamu ove se subote poslijepodne odigrala jedna gotovo nevjerojatna nogometna utakmica. Domaći petoligaš Wrexham dočekao je rivale iz Dovera, poveo 2-0 u 20. minuti, pa potonuo do 2-5 u 63. minuti, a onda zabio četiri komada do kraja i golom u 98. minuti došao do pobjede 6-5.

Čudesno, nevjerojatno, teško ponovljivo!

A istog tog poslijepodneva, točno 2002 kilometra jugoistočno, u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici i mi smo dobili smo svoju verziju ludog, čudesnog i teško ponovljivog raspleta. Nije u pitanju nogomet, nego ženski rukomet, a u naslovnoj ulozi su rukometašice Udarnika…

U grad je stigao Samobor, klub kojeg je tri posljednje godine vodio Dario Zrnić, od početka ove sezone trener Udarnika, ali i klub kojeg je trebalo pobijediti da bi ga se preskočilo na tablici. Međutim, stvari nisu krenule kako je bilo planirano, na poluvremenu su Samoborke imale velikih šest razlike, semafor je pokazivao: 12-18.

A onda je stigao predah. I prilika da treneri kažu poneku rečenicu igračicama.

– Što sam im rekao? Ništa posebno, samo da ono što smo pokazali u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno dobro. Da moramo biti bolji u nastavku, pogotovo u obrani, i da ne smijemo odustati, jer možemo dobiti ovu utakmicu. Bio sam siguran u to, znao sam da Samobor nema rotaciju, da igra sa šest igračica, i da će pasti – prepričao je trener Zrnić.

I cure su mu povjerovale. Krenule su uraganski u nastavak, već nakon deset minuta igre uspjele izjednačiti, a do kraja i do nogu potući petoplasiranu ekipu prvenstva. U drugom poluvremenu Udarnik je zabio 20, a primio samo šest golova i utakmicu u kojoj je na poluvremenu bio na minus šest dobio osam razlike!

– Dugo sam već trener, svakakve scenarije sam doživio, ali ovakvo nešto ne događa se baš često. Iako, sad kad razmišljam, jednu utakmicu sam vodio pet razlike 13 minuta do kraja, a na kraju izgubio četiri… – kaže Zrnić i nastavlja:

– Događaju se ti usponi i padovi, normalno je to u rukometu, nemaš tu nikad pravo na opuštanje. Protiv Lokomotive 2, recimo, imali smo pet razlike nakon 20 minuta pa potonuli i više se nismo uspjeli vratiti… Srećom, ovoga puta bilo je obrnuto, to se dogodilo našim protivnicama.

Ove su sezone rukometašice Udarnika napravile planirani iskorak… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Druga je to pobjeda Udarnika ove sezone protiv Samobora, zasluženim zato djeluje i poredak na tablici. Udarnik je preskočio Samobor, zasjeo na peto mjesto, a sve to Zrna je izveo baš protiv bivšega kluba.

– Je, naravno da je motiv malo veći, da je pobjeda za nijansu draža, ali ja vjerujem da i cure iz Samobora u takvoj utakmici imaju dodatni motiv pokazati bivšem treneru koliko su dobre…

Ispalo je na kraju da je slavio Zrnić i njegove igračice, a pokisle Samoborke morale su čestitati boljima. I prepustiti im poziciju odmah do “velike četvorke”. Zamet je nedodirljiv na vrhu, prate ga Lokomotiva 2, Rudar i Ivanić.

– Sve je to nekako u skladu s planom koji smo napravili prije početka sezone. Stabilizirali smo se nakon dvije sezone borbe za ostanak, idemo prema gore, a sad će nam trebati još i mala nadogradnja da bismo se uključili u borbu za sami vrh. S druge strane, moramo biti svjesni i da će nakon ovakve sezone naše igračice biti zanimljive prvoligaškim klubovima, moglo bi se dogoditi da bez neke od njih i ostanemo… – govori trener Zrnić.

Udarniku sad slijedi slobodan vikend, jer Siscia je odustala od natjecanja, pa do kraja sezone ostaju još tri utakmice – posljednji Zaprešić i opasna Murvica doma te Ivanić u gostima.

Objava Ludi udarnički preokret: ‘Dugo sam u rukometu, ali ovo se ne viđa često…’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.