Prijava

Vaša prijava

Toplak ima plan: ‘Znamo gdje je Šibenik opasan, ali i što možemo iskoristiti…’

[]

Točno 13 dana nakon pobjede protiv Rijeke (1-0) na domaćem terenu nogometaše Gorice čeka novi izazov, ovoga puta gostovanje, i to kod Šibenika. Unatoč tome što je dio igrača bio u reprezentacijama, trener Samir Toplak dobio je malo vremena posložiti stvari na svoj način, još bolje se upoznati s momčadi i u miru graditi plan za Šubićevac.

– Dobro nam je došla ova pauza, da se malo resetiramo i napunimo akumulatore za nastavak prvenstva. Nećemo se žaliti što su nam neki igrači bili u reprezentacijama, jer to je dobro i za klub, puno je veći problem što nas muče neki izostanci zbog kartona i ozljeda. Unatoč tome, mislim da smo odradili jedan dobar mikro ciklus, kojeg smo zaokružili prijateljskom utakmicom protiv Jaruna, a zatim počeli pripreme za Šibenik – kazao je trener Toplak uoči polaska na put za Šibenik.

– Čeka nas jako teška utakmica, budući da Šibenik u posljednje vrijeme nije u optimalnom stanju, a iskustva nas uče da to u ovoj ligi može biti dvosjekli mač. Ako pomislimo da smo mi u ovoj utakmici neki veliki favoriti, ako bude imalo ispod naših sto posto, imat ćemo problema. Međutim, moj je posao da igrače pripremim da budu na sto posto, da budemo na dobrom nivou, kao i u prethodne tri utakmice. Bude li tako, imamo pravo nadati se dobrom rezultatu – dodao je strateg Gorice.

Izostanaka je poprilično, dio igrača nije potpuno oporavljen, pa će Toplak morati “kemijati” i tražiti dobitnu formulu. Dopusti li to situacija, ukaže li se potreba, priliku bi mogao dobiti i neki od juniora, budući da su na put s prvotimcima otišli Luka Brlek, Vinko Skrbin i Patrik Jug.

– Imamo kartonirane Musu i Cruza, što nam je u ovom trenutku veliki hendikep, budući da je došlo do određene standardizacije momčadi. Cruz se ustabilio na poziciji devetke, ima moje puno povjerenje, jer riječ je o mladom igraču, ali i igraču velikog potencijala, koji zaslužuje svu pažnju. Jedna nesmotrenost ga je, nažalost, izbacila iz konkurencije za ovu utakmicu, iz tog njegovog kontinuiteta – istaknuo je Toplak pa nastavio:

– Za Musu, s druge strane, nemamo pravu zamjenu na toj poziciji, Joey Suk i Matija Dvorneković otpali su nam do kraja prvenstva, a Paulius Golubickas nam se s reprezentativne akcije vratio ozlijeđen, što je također veliki hendikep, jer to je igrač koji ima veliki potencijal i može podići momčad. Srećom, vraća nam se Steenvoorden, iako nije još na optimalnoj razini, no svi ostali su zdravi i spremni, svi oni mogu, siguran sam da ćemo složiti najbolju moguću momčad u ovom trenutku. Ne manje vrijednu, ne manje kvalitetnu.

U odnosu na prethodna tri ogleda sa Šibenčanima ove sezone, puno se toga promijenilo na obje strane, od igrača, pa do trenera na obje strane.

– Da, puno je promjena bilo u Šibeniku, jedan trener, pa drugi, pa treći… Očekujem i promjenu formacije kod njih, tako da jako malo možemo reći o njima i moramo se fokusirati na sebe. Pripremit ćemo i plan A i plan B, igrači će biti spremni na sve opcije, budući da smo svjesni da je Šibenik momčad koja ti može napakostiti ako im daš prostora i vremena. Ne smijemo dozvoliti da nas Šibenik na Šubićevcu iskontrira, tu su moćni, dobro se otvaraju i imaju naprijed individualce koji mogu napraviti nered. Pripremamo se da im to ne dozvolimo, ne smijemo griješiti u pasu i na tome najviše radimo. Opasni su i nepredvidljivi u napadu, a problema imaju u obrani, kod prekida i u postavljanju igre, što ćemo mi pokušati iskoristiti – zaključio je trener Gorice.

Utakmica počinje u 17 sati, na terenu na kojem je Gorica već slavila ove sezone (2-1), pa nema razloga da i ovoga puta cilj ne bude vratiti se kući s tri vrijedna boda u borbi za peto mjesto, prvo do famozne “velike četvorke”.

Objava Toplak ima plan: ‘Znamo gdje je Šibenik opasan, ali i što možemo iskoristiti…’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.