Prijava

Vaša prijava

Povratak na mjesto sreće: Kako je Toni Fruk osvojio Šubićevac…

[]

Gledajući iz perspektive tenzija, bila je to jedna posebna utakmica između Gorice i Šibenika. Bio je prvi dan listopada, sunčan i lijep, a čovjek koji je donio tenziju zvao se Krunoslav Rendulić. Trener koji je Goricu doveo na Šubićevac bivši je trener Šibenika, kojeg je i uveo u 1. HNL, a onda dobio otkaz – SMS-om! I zato je motiv bio poseban, želja također…

Nevolja je bila u tome što u kadru nije bilo Kristijana Lovrića i morao je Rendulić “izmisliti” rješenje kojim će nadoknaditi izostanak najboljeg igrača, koje će ga povući prema osobno vrlo važnoj pobjedi. I uspio je, pobijedila je Gorica 2-1 u utakmici iz koje ćemo pamtiti samo rezultat, puno bolji od igre, a treneru je ruku pružio Toni Fruk.

Mladi Našičanin tjedan dana prije zabio je svoj prvi gol za Goricu u domaćem porazu od Rijeke, a u Šibeniku je odigrao partiju karijere. Zabio je oba gola u pobjedi 2-1, prvi spektakularan ljevicom, drugi na lukavu asistenciju Anthonyja Kalika…

– Šibenik ni na trenutak ne treba podcijeniti, vidjeli smo i u prvom dijelu prvenstva da se radi o jako dobroj momčadi, ali vidjeli smo u toj utakmici i da možemo doći do bodova na tom stadionu – kaže Fruk u iščekivanju novoga gostovanja u Šibeniku, pa dodaje:

– Taj prvi gol bio je jako lijep, naravno da se rado sjetim i tog trenutak i cijele te utakmice, ali sad je važnije pronaći način kako to ponoviti, kako opet dobiti utakmicu. I nije uopće važno tko će zabiti, samo da mi dobijemo!

Velika želja bila je dobiti Šibenik i u posljednjem kolu prošle jeseni, na Gradskom stadionu, no ne ide baš uvijek sve po planu. Gorica je izgubila 3-2 i započela niz poraza koji je stao tek dolaskom Samira Toplaka na klupu. Nema, dakle, više trenera Rendulića, Šibenčani su u međuvremenu dvaput mijenjali trenera, nema Lovrića s jedne i Jakoliša s druge strane, cijeli je niz igračkih promjena na obje strane.

– Da, promijenilo se dosta toga na obje strane, od igrača pa do trenera, ali siguran sam da nas i ovoga puta čeka dobra utakmica. Vjerujem da će obje momčadi tražiti pobjedu, težiti igri i nadigravanju, no mi vjerujemo u sebe, u ono što radimo na treninzima i idemo po tri boda – ambiciozan je Fruk.

U prve dvije utakmice trenera Toplaka ulazio je s klupe, protiv Rijeke je startao, a tako bi trebalo biti i u Šibeniku, pogotovo s obzirom na izostanke Muse, Cruza, Golubickasa… No Toni je spreman, pokazao je to i gol u dresu U-21 reprezentacije, u porazu 2-3 od Finske.

– Svima nam je dobro došla ova stanka. Nakon reprezentativne akcije vratili smo se u jako dobru atmosferu, a fali nam jedino Ninja, da baci koju foru, ha, ha. Spremni smo za sve što nas čeka, posljednje tri utakmice odradili smo jako dobro i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritm – zaključio je Fruk.

Objava Povratak na mjesto sreće: Kako je Toni Fruk osvojio Šubićevac… pojavila se prvi puta na cityportal.hr.