Prijava

Vaša prijava

Samirove muke: Gorica u Šibenik ide “osakaćena” ozljedama i kartonima

[]

Prošlo je 11 dana od posljednje utakmice nogometaša Gorice u prvenstvu, proći će još dva do sljedeće, a u međuvremenu su igrači predahnuli, pa se vratili poslu, odigrali i jednu prijateljsku utakmicu, da bi na kraju došle do posljednje faze priprema za ogled sa Šibenikom na Šubićevcu u subotu od 17 sati. Idu na noge protivniku koji im je pobjedom na našem stadionu (3-2) pokvario odlazak na zimsku stanku, ali i momčad koja je u međuvremenu dobila prilično drukčije obrise.

Kao i gorička, uostalom.

Šibenčane je u toj utakmici, posljednjoj u jesenskom dijelu, na terenu nosio Marin Jakoliš, a s klupe vodio Mario Rosas. Goricu je, s druge strane, na terenu predvodio Kristijan Lovrić, a s klupe dirigirao Kruno Rendulić. Danas, tri i pol mjeseca kasnije, slika je bitno drukčija. Jakoliš je u francuskoj Ligue 1, Lovrić je u Osijeku, na šibenskoj klupi sjedi Dean Računica, a na goričkoj Samir Toplak…

Računica će tražiti prekid niza od tri poraza, a Toplak će svoj niz od tri utakmice bez poraza pokušati nastaviti. I pritom mu okolnosti baš i ne idu na ruku, jer problema s izostancima je cijeli niz.

– Musa nam je suspendiran zbog žutih, Cruz zbog crvenoga kartona, do kraja sezone ostali smo bez Suka i Dvornekovića, s lakšom ozljedom iz reprezentacije Litve vratio se Golubickas, i dalje čekamo povratak Šimunovića… Nasreću, vraća nam se Steenvoorden, iako ni on još nije u optimalnom stanju – nabrajao je trener Toplak uoči treninga u četvrtak.

Kadar je očito sužen, pogotovo kad se zna da je čak devet igrača iz jesenske momčadi otišlo tijekom prijelaznog roka, ali u Gorici nema govora o bilo kakvim alibijima. Na klupi će sasvim sigurno biti i poneki junior, možda netko od njih ulovi i poneku minutu, ali ima tu i dovoljno kvalitete i iskustva za dobiti jednu ovakvu utakmicu. Mitrović će morati pokrivati desni bok, šansu čeka Delfi, trojac Babec – Pršir – Kalik je spreman za sve izazove, prema naprijed će prijetiti i Fruk, i Atiemwen, i Stojanovski, autor jako lijepoga gola u pobjedi kod Jaruna (2-1) u prijateljskoj utakmici…

Opcija je dovoljno, alternativa na klupi manje nego inače, ali bude li Gorica na energetskoj razini iz prve tri utakmice s Toplakom na klubu, šanse za dobre vijesti iz Dalmacije rapidno će rasti.

Objava Samirove muke: Gorica u Šibenik ide “osakaćena” ozljedama i kartonima pojavila se prvi puta na cityportal.hr.