Prijava

Vaša prijava

Taktički rat s malo šansi i dva gola: Bod Gorici, bod Istri

[]

Završilo je s dva gola, s još ponekom šansom i uzbuđenjem, ali ukupno gledajući nije ogled Gorice i Istre 1961 na otvaranju 30. kola HNL-a bio jedan od onih za pamćenje. Utakmica iznimno siromašna šansama, bez pravog ritma, pa će jedino dobro što možemo iz svega izvući biti činjenica da je trener Samir Toplak i u svojoj petoj utakmici na klupi Gorice ostao neporažen. Iako, i sam će sasvim sigurno reći da je ovo bilo najlošije izdanje njegove momčadi otkad je došao.

Prošlo je prvih pet minuta, pa onda još pet, pa još deset, pa još… Uporno smo čekali da se nešto na terenu počne događati, bilo što vrijedno uzbuđenja, ali u prvih se 45 minuta nije dogodilo praktički ništa. Prilikama, pa čak i onim što se naziva “poluprilikama”, ni traga ni glasa, a jedine dvije situacije vrijedne bilo kakvog spomena dogodile su se kad je Vlatko Stojanovski umjesto udarca s vrha kaznenog prostora odabrao neuspješan dribling, te udarac Diona Drene Belje iskosa desno, desnom nogom. A on je, srećom, ljevak.

Jedino što je “razbijalo” neobično siromašnu utakmicu bili su navijači Gorice, koji su se ponovno pojavili s trubama i bubnjevima te radili zvučnu kulisu koja je ipak donekle podizala dojam. Naime, ni ulazak u nastavak nije bio ništa drukčiji, opet je dominiralo ono što treneri nazivaju taktičkom disciplinom, a obični navijači i promatrači jednostavno utakmicom bez šansi. Ili, ako ćemo sasvim sirovo, dosadnom utakmicom.

Čekalo se stalno da se nešto dogodi, a to nešto dogodilo se u 53. minuti. I to pred goričkim golom. Mlinar je dobrom loptom pronašao Caseresa, on je ušao u šesnaesterac, a tu ga je po nogama opalio Musa Muhammed i sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Nakon kraće i ne osobito nužne provjere Dio Drena Beljo je uzeo loptu i rutinski je poslao u mrežu za vodstvo gostiju.

Reagirao je Samir Toplak uvođenjem Fruka i Cruza umjesto Atiemwena i Stojanovskog, promijenio se konačno i govor tijela kod igrača Gorice, pa je već u 62. minuti stiglo izjednačenje. Anthony Kalik primio je loptu na lijevoj strani, “vagao” braniča pa odigrao za Keitu, a on je na drugoj stativi u čelo pogodio Josipa Mitrovića. Jedini igrač Gorice koji je upisao sve nastupe ove sezone, visok samo 174 centimetra, glavom je zabio svoj prvi gol ove sezone.

Sedam minuta u kojima su pala dva gola donijelo je promjenu ritma utakmice, konačno smo vidjeli nešto više živosti, ali šahovska partija na nogometnom travnjaku je nastavljena. I dalje je bilo jako teško kreirati prilike pred bilo kojim golom, i dalje su obje momčadi preuzimale premalo rizika da bismo gledali nekakav raskošan i raspjevan nogomet. Dapače, ukupan je dojam da je ovo bilo daleko od toga…

Bod je u džepu, niz neporaženosti je nastavljen, ali morat će to biti puno bolje u sljedeće dvije utakmice, jer na redu je prvo gostovanje kod Hajduka, a zatim domaći ogled s Dinamom.

GORICA – ISTRA 1961 1-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Ivan Bebak (Rijeka). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).
STRIJELCI: 0-1 Beljo (55-11m), 1-1 Mitrović (62)
GORICA: Kotarski – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir – Mitrović (od 82. Delfi), Kalik, Atiemwen (od 60. Fruk) – Stojanovski (od 60. Cruz). Trener Samir Toplak
ISTRA 1961: Lučić – Hujber, Joao Silva, Einar, Perković – Mlinar (od 84. Blagojević), Perera, Caseres (od 90. Mahmoud) – Bande (od 74. Kapitanović), Mišković (od 90. Ivančić) – Beljo. Trener Gonzalo Garcia
ŽUTI KARTONI: Musa, Mitrović (Gorica), Einar (Istra 1961)
CRVENI KARTONI: –

Objava Taktički rat s malo šansi i dva gola: Bod Gorici, bod Istri pojavila se prvi puta na cityportal.hr.