Prijava

Vaša prijava

VIDEO Od Vancouvera do Vukovine: Kako nam je nogomet doveo Vanessu…

[]

Njezino ime je Vanessa, prezime Hansen, ima 26 godina. Ona je Kanađanka, nogometašica i nogometna trenerica, ali i dokaz da se ponekad u životu može ići i suprotnim putem. Često Hrvati u potrazi za srećom odlaze u Kanadu, a Vanessa je iz Kanade došla u Hrvatsku. I to zbog – nogometa.

– Kao igračica i trenerica dosegnula sam maksimalnu razinu u Kanadi, ali to ne znači da je moj igrački i trenerski razvoj završen. Trebala mi je drukčija vrsta rada u nogometu nego u Kanadi, željela sam vidjeti kako se radi u drugim dijelovima svijeta.

U Kanadi je Vanessa igrala za dva sveučilišta iz Vancouvera, ali nakon toga jednostavno nije imala gdje igrati. Zvuči nevjerojatno, ali zemlja koja ima zlatnu olimpijsku medalju u ženskom nogometu nema žensku nogometnu ligu! Kako je dečko Ivica kanadski Hrvat, Vanessa je za nastavak svoje nogometne priče odabrala Hrvatsku. Igrat će za žensku ekipu Gorice Kömmerling, a trenerica će biti u NK Ban Jelačić iz Vukovine.

– Došla sam igrati nogomet, to mi je prioritet. Učiti o nogometu, biti u nogometu u nekoj drugoj sredini. Znam da u hrvatskom nogometu ima puno duše, što Kanadi nedostaje, i veselim se što ću imati priliku osjetiti kako je igrati nogomet sa srcem i dušom. Veselim se i treniranju djece, drago mi je što ovim djevojčicama mogu pokazati što znam i pomoći im da napreduju. Također, želim nastaviti učiti kao trenerica, od svih trenera s kojima ovdje budem surađivala.

Cijela Vanessina priča je u videu…

Objava VIDEO Od Vancouvera do Vukovine: Kako nam je nogomet doveo Vanessu… pojavila se prvi puta na cityportal.hr.