Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan sporta: Više od tisuću malih Goričana natjecalo se u graničaru i atletici

[]

Velika Gorica danas je bila domaćin edukativno-sportske manifestacije Telemach Dan sporta. Lijepo i sunčano vrijeme, išlo je na ruku organizatorima, ali i više od tisuću goričkih osnovnoškolaca koji su se u Parku dr.Franje Tuđmana natjecali u graničaru i atletici. Baš kao i Olimpijske igre, svečano otvorenje bilo je popraćeno paljenjem plamena, a ta je čast pripala goričkom zetu Damiru Martinu.

13.04.2022. – Velika Gorica – Telemach Dan sporta – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Sretni smo što se u Velikoj Gorici odazvalo današnjoj manifestaciji velik broj djece od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Naš primarni cilj je promocija sporta i sportskog načina života među djecom i mladima, a naša se organizacija bavi promoviranjem amaterskog sporta. No, sva naša natjecanja organiziraju se na profesionalnoj razini tako da zapravo želimo djeci onaj pravi osjećaj sportskog natjecanja, duha i sportske borbe, a važna je i edukacija o fair playu – naglasila je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

13.04.2022. – Velika Gorica – Telemach Dan sporta – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ove godine Plazma Sportske igre mladih slave svoju 26 sezonu, a obići će ukupno 24 grada u Hrvatskoj. Spomenimo i kako se paralelno rade i edukacije važnosti o zaštiti okoliša. Male sportaše i sportašice došli su podržati gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik goričkog Gradskog vijeća Darko Bekić.

– Samom činjenicom da su se ova djeca došla ovdje baviti sportom već su pobjednici. Iako će oni najbolji ići na državnu završnicu, bitno je pobuditi svijest bavljenja sportom. Mladi moraju prepoznati da se aktivno bavljenje sportom i zdravljem vraća u budućnosti na najbolji mogući način. Poručio bi im da cijeli život ostanu u sportu i zahvalio bi se organizatorima što su prepoznali Veliku Goricu kao potencijal i dragulj mladih ljudi koji imaju potrebu za jednom ovakvom manifestacijom – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

Podsjetimo, najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Objava FOTO Dan sporta: Više od tisuću malih Goričana natjecalo se u graničaru i atletici pojavila se prvi puta na cityportal.hr.