Prijava

Vaša prijava

Peh i bod u Šibeniku, spektakl u najavi: ‘Vjerujemo u pune tribine protiv Torcide!’

['futsal gorica epic brozo', 'hotnews']

Iza nas je i drugo kolo kvalifikacija za popunu prve hrvatske futsal lige, a ono je donijelo i prvi bod za Futsal Goricu Epic Brozo. Nakon što su u prvom kolu, uz značajnu dozu nesreće, nerealno uvjerljivo poraženi u Osijeku (8-4), Goričani su i u drugoj rundi morali na gostovanje, i to kod kluba koji je cijelu sezonu igrao u najvišem rangu. S druge strane bio je Šibenik, pretposljednja momčad 1. HMNL, a završilo je 1-1. Iako, Futsal Gorica vodila je do 16 sekundi prije kraja…

“Vratili smo se iz Šibenika sa velikim bodom. Možda malo ostaje žal što nismo sa sva tri, jer dobili smo gol 16 sekundi prije kraja, ali nema veze, i bod je odličan. Svaka čast našim dečkima, odigrali su pravu mušku utakmicu i ‘potukli’ se s dojučerašnjim prvoligašem. I pokazali da nam je mjesto u 1️. HMNL”, objavljeno je na vrlo aktivnom klupskom Facebooku.

I doista, velika je stvar taj jedan osvojeni bod, koliko god se ima razloga žaliti i za preostala dva. Međutim, ove su kvalifikacije toliko izjednačene i neizvjesne da će svaki detalj presuđivati, a pogotovo svaki osvojeni bod…

– Svi su očekivali da će u prvom kolu pobijediti Šibenik protiv Torcide i mi u Osijeku, a dogodilo se suprotno. Bit će tu još puno borbe i mislim da će u velikim problemima biti onaj tko prvi doma izgubi bodove – kazao je nakon poraza u prvom kolu predsjednik kluba Igor Mostarlić.

Šibeniku se, eto, upravo to dogodilo u sudaru s Goričanima, s kojima sad dijeli treće mjesto, s jednim bodom iz dvije utakmice. Na tri boda ostao je Osijek, ona tri osvojena protiv Futsal Gorice, a svih šest ima Torcida, koja je sredila Osječane na svom terenu s visokih 6-1. I naznačila da će biti velik i iznimno ozbiljan izazov za Goričane, koji ih dočekuju ove nedjelje u 17 sati.

– Igrat ćemo u “bakariću” i vjerujem da ćemo imati veliku i značajnu podršku s tribina. Ljudi već neko vrijeme zovu, raspituju se kad igramo, traže ulaznice, a i općenito mi se čini da su Goričani sve više počeli prihvaćati i pratiti naš klub. Nadam se da će tribine biti pune, jer siguran sam da će to biti vrhunska utakmica – kaže predsjednik Mostarlić, koji tijekom utakmica i vodi momčad s klupe, jer trener Tino Čirjak ujedno je i igrač, najbolji strijelac…

Osnovao je Mostarlić klub prije dvije godine i odmah jasno istaknuo ogromne ambicije. Već u prvoj sezoni složena je momčad koja se borila za naslov prvaka u svojoj ligi, da bi ove sezone Futsal Gorica, uz pomoć Epic Broza, do naslova i došla. I do prilike da kroz ove teške kvalifikacije ulovi jedno od prva dva mjesta, plasira se u prvu ligu i krene prema ostvarivanju novih ciljeva.

– Dao sam si rok od četiri godine da budemo prvaci Hrvatske, ali idemo korak po korak. Završimo li uspješno ove kvalifikacije, a u to čvrsto vjerujem, idemo dalje s našim planovima, uz podršku sponzora, nadam se i još snažnije potporu lokalne zajednice. Za početak, vidimo se u nedjelju u “bakariću” – zaključio je Mostarlić, prvi čovjek velikogoričkog futsala.

Sve brojnija su djeca i u omladinskim kategorijama, gleda se i prema budućnosti, s ciljem da najveći dio momčadi jednog dana čine domaći igrači, iz vlastitog pogona. A dok to čekamo, ajmo im pomoći da se dokopaju prve lige. Ključni je trenutak, jer pred nama su tri domaće utakmice, one u kojima nije pametno gubiti bodove…

The post Peh i bod u Šibeniku, spektakl u najavi: ‘Vjerujemo u pune tribine protiv Torcide!’ appeared first on cityportal.hr.


Noć knjige