Prijava

Vaša prijava

Bravo, košarkaši! Goričani senzacionalno sredili Zadar u Višnjiku

['hotnews', 'kk gorica', 'KK Zadar']

U iščekivanju nogometne subote u našem gradu – ujutro juniori HNK Gorice s Hajdukom, popodne seniori s Lokomotivom, a Futsal Gorica Epic Brozo protiv Torcide u lovu na 1. HMNL – dočekali smo košarkaši petak! On se, međutim, nije dogodio u našem gradu, nego tristotinjak kilometara južnije, u gradu u kojem se vole pohvaliti da su “izmislili košarku”…

Što se Velike Gorice tiče, gotovo da i jesu, jer upravo su u Zadru velikogorički vatrogasci krajem 60-ih upoznali igru, donijeli kući loptu, napravili koševe… Pedeset i nešto godina poslije, eto, košarkaši Gorice pobjeđuju u Zadru, i to u velikom stilu, s visokim brojkama, s dojmom koji govori da neće ni u doigravanju biti samo prolaznici.

Igralo se posljednje kolo Lige za prvaka, posljednja utakmica jednih i drugih prije nego što krene doigravanje, bez prave rezultatske važnosti, ali sa snažnom obostranom željom da se pobjedom zaključi ovaj dio sezone. Snažnija je ta želja od prve sekunde bila kod Goričana, koji su u prvom poluvremenu igrali briljantnu košarku, pogađali s visokom preciznošću i odjurili na 15 koševa prednosti.

Međutim, Zadrani su se polako vraćali, a do same završnice i potpuno preokrenuli stanje na terenu. Goričani su stalno bili tu, blizu, na korak do prelamanja utakmice, da bi 37 sekundi prije kraja, nakon tri pogođena bacanja Dominika Mavre, otišli u minus od pet koševa.

Brzo je tricu pogodio Ivan Batur, drugu zaredom u toj dramatičnoj završnici, da bi Zadrani zabrljali u svom zadnjem napadu i dali Gorici šansu u šest posljednjih sekundi, kod vodstva Zadra 93-91. Borna Kapusta uzeo je loptu, pokušao pronaći nekoga od suigrača, doveo se u prilično nepovoljnu poziciju, opalio sa šest metara i – pogodio!

U produžetku je opet ključna lopta bila u rukama kapetana Kapuste, koji je tricom u posljednjoj minuti odveo Goricu do prednosti koja se pokazala nedostižnom. I Goričani su došli do svoje 17 pobjede u prvenstvu ove sezone, uz 15 poraza.

Kapusta je s 25 koševa i sedam asista bio prvo ime utakmice, a pratili su ga i Mate Kalajžić s 21, Marko Baković s 15, Ivan Batur s 14 koševa… Kod Zadra najbolji Aleksandar Bursać s 21 košem i deset skokova, još petorica Zadrana bila su dvoznamenkasta, no nije bilo dovoljno…

Gorica će tako, kao peta momčad prvenstva, u četvrtfinalu ići na četvrtu Cedevitu Junior, koju je u Ligi za prvaka oba puta pobijedila.

Košarkaška uzbuđenja, čini se, tek počinju…

The post Bravo, košarkaši! Goričani senzacionalno sredili Zadar u Višnjiku appeared first on cityportal.hr.