Prijava

Vaša prijava

Strašni klinci! Juniori Gorice srušili Hajduk uz Cruzov gol odluke i – tučnjavu

['HNK GORICA', 'hnk hajduk', 'juniori']

Gol odluke, gomilu emocija, čvrste duele, podršku s tribina i dramu na kraju vidjeli smo u sudaru juniora Gorice i Hajduka, u derbiju iz kojeg su Goričani izvukli velika tri boda! Više od godinu i pol dana ova generacija Hajdukovih juniora nije izgubila utakmicu u domaćem prvenstvu, u većini slučajeva izgledala je dominatno, ali ovog subotnjeg prijepodneva na Gradskom stadion nisu Splićani imali šanse.

Ali doslovno. Momčad koja je ovu utakmicu dočekala kao lider juniorskog prvenstva, bez ijednog poraza, nije stvorila ozbiljnu šansu Goricu u 90. minuta, pa se ključnim i tri boda vrijednim pokazao rani gol Caija Cruza, već u petoj minuti. Poigravala se samouvjerena obrana gostiju pred svojim šesnaestercem, a Caio je kazao: “Hvala lijepa!. Oduzeo je loptu stoperu, izašao pred golmana i sigurno poentirao za, pokazalo se, konačnih 1-0.

Silno su motivirani bili mladi igrači Gorice, koliko zbog važnosti utakmice, toliko i zbog podcjenjivanja koje je cijeli tjedan stizalo s Poljuda. Rečenice poput “što ćemo se mi s vama dogovarati išta, pa niste vi nama konkurencija” bile su okidač da se probudi i turopoljska verzija inata, onoga što gosti zovu dišpetom. Momčad koja mu nije konkurencija tako je smazala Hajduk za doručak, ostavivši ih bez ijedne šanse, frustrirane i ljutite.

Koliko su tenzije uslijed svega toga bile visoke, najbolje pokazuje ružna situacija iz 57. minute, kad je isprovocirani trener Gorice Sven Raić krenuo prema klupi Hajduka, problem je bio u nekakvim loptama koje su Splićani iz nekog razloga uzeli s domaće klupe, a kad je još i trener golmana Hajduka loptom pogodio Raića, situacija je eskalirala.

U “makljaži” koja je nastala, a koju su šakačkim obračunom započeli treneri, sudjelovali su svi igrači obje momčadi, svi s klupa, tehničko osoblje, redari, ali i jedan gostujući navijač, koji se tu zatekao i – udario trenera Raića!

Da skandal bude potpun, trenera Gorice, koji je u cijeloj gužvi pao na pod, nogama su udarali i igrači Hajduka s brojem 8 i 6, što se jasno i vidi na neslužbenoj snimci koja se odnekud pojavila… Sudac je cijelu situaciju okončao crvenim kartonima treneru Hajduka Budimiru i treneru golmana Roguljiću, ali i treneru Gorice Svenu Raiću.

Nakon svega toga, kad je sudac konačno označio kraj utakmice, isprekidane i nervozne u drugom poluvremenu, slijedilo je veliko slavlje Goričana, zajedno s više od 500 gledatelja natiskanih oko pomoćnog igrališta na Gradskom stadionu. S ova tri boda Goričani su na 59, dva manje od vodećeg Hajduka, tri više od trećeg Dinama, koji ima i utakmicu manje…

Do kraja su još četiri kola, a svlačionica ima samo jednu poruku:

– Kad smo već došli do ovdje, nećemo valjda sad pustiti gas!

The post Strašni klinci! Juniori Gorice srušili Hajduk uz Cruzov gol odluke i – tučnjavu appeared first on cityportal.hr.