Prijava

Vaša prijava

Škrinjariću još jedan naslov državnog prvaka, ali i viceprvaka

['bruno škrinjarić', 'hotnews', 'Maraton klub Velika Gorica', 'wingss for life']

Za vikend je u Slavonskom Brodu održano Prvenstvo Hrvatske u super sprint i sprint duatlonu, gdje je nastupio Velikogoričan, Bruno Škrinjarić, inače član Maraton kluba Velika Gorica.

Na PH u super sprint i sprint duatlonu Bruno se okitio titulom državnog prvaka i vice prvaka. Subota, prvi dan natjecanja, je bila rezervirana za distancu super sprint duatlona. Utrka je to koja se sastoji od 2,5 km trčanja – 10 km vožnje biciklom – 1,25 km trčanja.

– Odlično sam se osjećao na samom startu, ali i kroz cijelu utrku. Prvo trčanje završavam ukupno na 2. mjestu, a onda se na biciklu veoma brzo formirala grupa gdje sam odradio cijeli bajk. Drugo trčanje je bilo odlučujuće, i svi smo se trudili ostaviti što je moguće više snage za sam finiš. Strateški sam prvi ušao i izašao iz druge tranzicije te od samog starta nametnuo svoj tempo trčanja. Na kraju je to rezultiralo atraktivnim sprint finišom za koji sam ipak sačuvao malo više energije od suparnika, te na ovaj način osvojio titulu prvaka Hrvatske u super sprint duatlonu – ispričao nam je svoje dojmove Bruno.

Foto: Triatlon klub Mazator

U nedjelju se održala utrka duatlona sprint distance – zapravo sve duplo od prošlog dana: 5 km trčanja – 20 km vožnje biciklom – 2,5 km trčanja.

– Prvo trčanje i bicikl je zapravo izgledao isto kao i dan ranije – završavam drugi nakon prvog trčanja i onda vožnja u grupi od nas četvero na bajku. Drugo trčanje sam odradio više “rutinski”, s konstantnim tempom bez nekih ubrzanja, pošto je klupski kolega Silvije Tomac već bio osigurao ukupnu pobjedu. Ukupno dolazim na drugo mjesto u ukupnom poretku – kazao je Škrinjarić.

Foto: Josip Martinović

U Zadru je pak održano novo izdanja planetarno popularne utrke Wings for Life, gdje su nastupili naši Josip Martinović, Jasminka Zvonar, Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić. Jasminku je cilj ulovio na 22,74 km, Jasnu na 21,5 km, dok je Josip ulovljen na 35,87 km a Hrvoje na 29,61 km.

– Vrijeme je bilo promjenjivo tako da nas je na samom startu dočekalo nekoliko kapi kiše, da bi se zatim razvedrilo i zasjalo sunce, što je ipak mnoge natjecatelje dodatno iscrpilo. Oko 15 sati na području Biograda se nebo zacrnilo te nas je okupao pravi ljetni pljusak praćen i mjestimičnom tučom. Ne treba reći da je atmosfera bila odlična jer utka ima humanitarni karakter i sav prihod ide u zakladu za pronalazak lijeka i izlječenje spinalnih ozljeda – rekao je Josip.

Bruno već sljedećeg vikenda nastupa na utrci srednje dugog triatlona Ocean Lava Montenegro. Josip, Hrvoje i Jasna se pak okreću nastupima na sljedećim službenim natjecanjima: Plitvice maratonu, Karlovačkom ceneru i Rijeka polumaratonu.

 

The post Škrinjariću još jedan naslov državnog prvaka, ali i viceprvaka appeared first on cityportal.hr.