Prijava

Vaša prijava

Ekipu Judo teama Fuji ni munje, ni gromovi nisu spriječili da odrade najbolje Wingse do sad!

['Judo team Fuji', 'Marina Drašković', 'WINGS FOR LIFE WORLD RUN']

Nakon dvije pandemijske godine, utrka Wings for life world run vratila se u Zadar. Oko pet tisuća trkača ispunilo je Liburnijsku obalu otkuda su startali u 13 sati. Pozitivna atmosfera i želja istrčati što više za one koji ne mogu bili su prisutni na svakome koraku.

Posebnost zadarske utrke je što se cijela trči uz more, a trkače, što profesionalce, što rekreativce putem bodre navijači i uvijek raspoloženi volonteri. I ove godine, petu zaredom dio ove globalne priče bili su i naši Velikogoričani koje je u Judo team Fuji okupila Marina Drašković. Nikad brojnija ekipa trčala je, što u Zadru, što putem aplikacije i skupili su preko 600 kilometara! Trčeći, gurajući u kolicima članove Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji, a ni loše vrijeme koje ih je ulovilo putem (na početku vrućina, kasnije grmljavina i tuča) nije spriječilo da ostvare najbolji rezultat ikad!

-Ostvarili smo cilj koji smo htjeli, imali smo ove godine i pojačanje iz zagrebačkih atletskih klubova, a nama je ova akcija najvažnija jer je obiteljska. Naši članovi idu s roditeljima, idu i djevojke koje još ne mogu sudjelovati na utrci, ali su tamo, upijaju atmosferu i uživaju-rekla nam je kapetanica tima Marina Drašković, te otkrila da ima želju da u jednoj od narednih godina Wingse istrče u Turskoj.

Globalna utrka Wings for Life World Run inače je utrka čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Svi trkači ujedinjeni su u istom cilju – trčati za one koji to ne mogu, a utrka je gotova kada presretačko vozilo dostigne posljednjeg trkača i trkačicu.

Foto: Privatni album i Iva Perincic-Asia event studio

The post Ekipu Judo teama Fuji ni munje, ni gromovi nisu spriječili da odrade najbolje Wingse do sad! appeared first on cityportal.hr.