Prijava

Vaša prijava

Serija pehova traje: Osvojili tri boda, izgubili četiri igrača!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'nk hrvatski dragovoljac']

Praktički cijelo vrijeme otkad je došao na klupu Gorice, Samir Toplak morao je “čarobirati” sa sastavom, jer serija ozljeda, potpomognuta s izostancima zbog kartona, nikako da prestane. I nikad se nije previše žalio trener Goričana, stalno ponavljao da vjeruje u kadar koji ima na raspolaganju, tvrdio da se u svakoj od tih situacija može složiti respektabilan sastav, no stvar je sad dosegnula neke druge razine…

Gorica je u petak poslijepodne, u prvoj utakmici pretposljednjega kola prvenstva, gostovala kod posljednjeg Hrvatskog dragovoljca, koji je već ispao iz lige, i došla do pobjede 2-0, golovima Tonija Fruka i Pauliusa Golubickasa, ali zapravo jedino po čemu ćemo pamtiti ovu utakmicu je – broj ozljeda! Upravo je nevjerojatno da je Gorica sve svoje četiri izmjene morala napraviti prisilno, nakon što su igrači prijavljivali da ne mogu više.

Počelo je već sredinom prvog dijela, kad je ležati ostao Musa Muhammed. U nedostatku drugih opcija, trener Toplak posegnuo je za juniorom Patrikom Jugom, inače zadnjim veznim, koji je ovoga puta morao pokrpati desnu stranu obrane. Nastavilo se nakon sat vremena igre, kad su izlazak iz igre zatražili Vlatko Stojanovski i Krešimir Krizmanić, a na teren je stupio nizozemski dvojac Suk – Steenvoorden.

Ovaj posljednji, međutim, na terenu je proveo samo dvije minute, do jednog zračnog duela nakon kojeg je morao izaći van. A ušao je Saša Marjanović, klasični stoper, dečko od 190 i nešto centimetara, koji je otišao na desni bok, dok je veznjak Jug preselio na lijevi… A trener Toplak s klupe bodrio one koji su ostali na terenu, među kojima bi još poneko zatražio izmjenu da je ta mogućnost i dalje postojala.

– Ajde, izdržite, vi sad ovo morate izvući! – galamio je Toplak.

Nešto slično radio je i u većem dijelu utakmice, pokušavajući glasnim i energičnim uputama probuditi negdje zagubljenu energiju kod svojih igrača. Utakmica je u cjelini bili prilično skromnog tempa, bez prevelikih uzbuđenja, nekako uspavana, usporena, iako je golova na kraju moglo biti i više nego što ih je bilo. Završilo je s ova dva u mreži domaćina, u izvedbi plavokosih ofenzivaca Gorice.

U petoj minuti loptu je na sredini uzeo Paulius Golubickas, dovukao je do šesnaesterca i dao lijevo za Tonija Fruka, koji je efektno naciljao suprotni kut. Priča je zaključena u 78. minuti, kad je Golubickas išao u pritisak na domaćeg braniča Markovinu, koji je pokušao izbiti, no pogodio je u njegovu nogu, od koje je lopta otišla u mrežu.

Do kraja sezone tako je ostalo još 90 minuta, onih protiv Osijeka na domaćem terenu u posljednjem kolu, a najveće pitanje u ovom trenutku je hoće li uopće biti dovoljno igrača za složiti kompetitivnu momčad.

The post Serija pehova traje: Osvojili tri boda, izgubili četiri igrača! appeared first on cityportal.hr.