Prijava

Vaša prijava

Vrijeme je za majstoricu: ‘E, sad više nema mjesta za kalkulacije!

['hotnews', 'kk cedevita junior', 'kk gorica']

Sve je ove subote bilo spremno za veliku košarkašku feštu u našem gradu. Jane su otpjevale himnu, pomogle kod izvlačenja nagrada u poluvremenu, pa opet zapjevale, a bio je tu i sveprisutni Turko, predstavljena je i nova klupska himna… I momčad je na terenu bila u dobrom izdanju, igrala solidnu partiju, ali ovoga puta Cedevita Junior bila je bolja.

I četvrtfinalna serija otišla je u majstoricu.

A ona, treća i odlučujuća utakmica, na rasporedu je u utorak od 18 sati. U “dvojci” Doma sportova, na parketu na kojem je Gorica već dvaput ove sezone pobijedila, tražit će se odgovor na pitanje tko će ići na Cibonu u polufinalu.

– Realno, nema se tu više što puno pričati o dvobojima između Cedevite Junior i nas. Protivnik nam je vrlo dobro poznat i znamo što nas čeka. Na nama je da se prilagodimo i na parketu pružimo maksimum svojih mogućnosti. Majstorica je u pitanju i nema više mjesta za bilo kakve kalkulacije. Moramo ići na pobjedu jer svima nam je želja ući u polufinale doigravanja, ponoviti uspjeh od lani – kaže Marko Baković.

Ukupno će ovo biti sedma utakmica između Gorice i Cedevite Junior ove sezone. U prvih šest Gorica je upisala četiri pobjede, no sve će to biti nevažno u ovih 40 minuta. Presudnih, ključnih 40 minuta.

– Sve su to bile dinamične i temperamentne utakmice, u kojima dominiraju vanjski igrači i bekovi kao što su Radović, Rašić, Vučić… Uvijek su to teške i jako fizički zahtjevne utakmice. Naša momčad je nešto starija na visokim pozicijama i vidjet ćemo kako će se to odraziti na nas, uz ovaj raspored sa tri utakmice u šest dana. Nadam se da ćemo moći izdržati pritisak Cedevite Junior u početnim minutama utakmice koji nastavlja kasnije s visokim i kvalitetnim centrima – istaknuo je trener Gorice Miki Starčević te dodao:

– Sve dosadašnje utakmice su završile s par koševa razlike. Pozivam sve navijače da dođu sutra pogledati zanimljivu utakmicu i najmanje deset mladih igrača u obje momčadi na koje HKS računa u narednim godinama za seniorsku reprezentaciju

The post Vrijeme je za majstoricu: ‘E, sad više nema mjesta za kalkulacije! appeared first on cityportal.hr.