Prijava

Vaša prijava

Četiri medalje za goričke karatiste s Kupa Hrvatske i Studentskog prvenstva Hrvatske

['karate klub velika gorica', 'Kup Hrvatske', 'studentsko prvenstvo hrvatske']

U sportskoj dvorani Jelkovec proteklog je vikenda održan 1.Kup Hrvatske i studentsko prvenstvo Hrvatske u karateu, a na kojem su nastupili i članovi Karate kluba Velika Gorica. Kako kažu iz Klub, s ova dva natjecanja vratili su se sa 100-postotnim učinkom jer su svi gorički karatisti završili na postolju.

– Mia Mijović prvi put nastupa na Studentskom prvenstvu Hrvatske i odmah osvaja zlato u kategoriji seniorki -55kg čime postaje studentska prvakinja Hrvatske. Na Kupu Hrvatske dozvoljen je bio nastup za uzrast 2009.-og godišta i mlađih, te je bio kvalifikacijski za Balkansko prvenstvo koje se održava u Beogradu u lipnju. Sva naša tri natjecatelja pružaju odlične borbe i završavaju zasluženo na postolju. Mia Čunčić u kategoriji -35kg osvaja zlato, Mara Gusić u kategoriji -44 kg broncu, a Vito Hulina u kategoriji -50kg srebro. Nažalost malo je nedostajalo u finalnoj borbi, no protivnik pobjeđuje na preglasavanje – istaknuli su iz Karate kluba.

Foto: KK Velika Gorica

Za goričke karatiste svibanj i lipanj bit će vrlo aktivni. Naime, čeka ih turnir u Karlovcu, Sisku i Krku, a krajem lipnja nastup na Svjetskoj ligi mladih u Poreču koji je jedan od 4 najjača turnira u svijetu za uzraste od 12-17 godina. Hrvatski karate savez izborio se da Poreč uz Meksiko, Cipar i Veneciju dobije organizaciju Svjetske lige mladih koji je kategorizacijski turnir Hrvatskog olimpijskog odbora.

Foto: KK Velika Gorica

– U Poreču ćemo nastupiti s 10 natjecatelja koji će u 4 dana natjecanja pokušati ostvariti što bolji rezultat boreći se sa samom kremom natjecatelja iz cijeloga svijeta. Prošle godine je na Ligi mladih u Poreču nastupilo oko 1600 natjecatelja iz 50 država. Ove godine očekuje se još veća konkurencija, a naši velikogoričani jedva čekaju odmjeriti snage sa najboljima iz cijeloga svijeta – kazali su iz Kluba.

The post Četiri medalje za goričke karatiste s Kupa Hrvatske i Studentskog prvenstva Hrvatske appeared first on cityportal.hr.