Prijava

Vaša prijava

Afričko-azijski trojac napustio Goricu, čeka se rasplet priče s Kotarskim

['benito', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'Iyayi Believe Atiemwen', 'Younes Delfi']

Istekom ugovora o posudbi, Iyayi Believe Atiemwen, Younes Delfi i Benito napustili su redove HNK Gorica, objavio je velikogorički prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Navedeno je pritom kako je Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen na posudbu stigao posljednji, sredinom veljače ove godine iz Dinama. U svom drugom mandatu u Gorici upisao je devet prvenstvenih i jedan nastup u Kupu te postigao dva pogotka.

Nakon dvije sezone, iz Velike Gorice odlazi i Iranac Younes Delfi, koji je u dresu Gorice odigrao 919 minuta u 27 utakmica te postigao tri pogotka i zabilježio jednu asistenciju. Delfi je na posudbu stigao iz belgijskog prvoligaša Charleroija u rujnu 2020. godine, a posudba je zatim produžena do isteka sezone 21/22.

Nigerijac Olabiran Blessing Muyiwa, poznatiji kao Benito, u klub je stigao krajem kolovoza prošle godine iz kijevskog Dinama. Za Goricu je debitirao u šesnaestini finala Kupa protiv Nehaja iz Senja, a uz Kup utakmicu, upisao je još četiri nastupa u Prvoj HNL.

“Atiemwenu, Delfiju i Benitu ovim putem želimo puno uspjeha u nastavku karijere”, zaključuje se u objavi.

Što se drugih odlazaka tiče, u ovu kategoriju spada i Musa Muhammed, kojem je istekao ugovor, a čekaju se vijesti o Dominiku Kotarskom, koji je igrač nizozemskog Ajaxa i velika želja grčkog PAOK-a, ali i o Mataru, Stojanovskom, pa onda i tržištu vrlo zanimljivim Kaliku, Babecu, Prširu, Jovičiću, možda i Krizmaniću… Nepoznato je, između ostaloga, i dalje i hoće li igrač Gorice ostati Jozo Šimunović.

Ranije dogovorene prinove HNK Gorice su 17-godišnji veznjak Luka Kapulica, koji dolazi iz Hajduka, te 19-godišnji napadač Ante Matej Jurić, koji je s momčadi već nekoliko mjeseci, ali pravo nastupa stječe od početka nove sezone, a u statusu pojačanja stigao je 28-godišnji crnogorski desni bek Momčilo Raspopović.

Prijelazni rok, usput rečeno, počinje tek 18. lipnja, a traje sve do posljednjeg dana kolovoza.

 

The post Afričko-azijski trojac napustio Goricu, čeka se rasplet priče s Kotarskim appeared first on cityportal.hr.