Prijava

Vaša prijava

Sport i glazba na dvodnevnoj fešti Gradske četvrti Pleso

['Dan GČ Pleso', 'pleso', 'Slavko Perković', 'turnir Pleških ulica']

Plešani će i ovog lipnja, kako tradicija nalaže, proslaviti dan svoje gradske četvrti. Tim su povodom snage udružili članovi Vijeća GČ Pleso i Udruga mladih, ekologije i sporta Pleso (UMES Pleso) i za dvodnevnu proslavu pripremili, kako nam kažu, za svakoga ponešto!

Proslava započinje u petak, 10.lipnja, cjelovečernjim koncertom klasične zborske glazbe u izvedbi Gradskog zbora ‘Franjo pl.Lučić’ uz goste VIS Danice. Koncert će se održati u Društvenom domu Pleso s početkom u 20 sati.

Gradski zbor Franjo pl. Lučić/GZ Franjo pl.Lučić

U subotu, 11.lipnja, u 8 sati će biti polaganje vijenaca za poginule branitelje u Domovinskom ratu pok.Zlatka Britveca i pok.Admira Širokanovića kod spomenika.

– Od 8:30 kreću otvoreni turnir u malom nogometu ‘Pleso 2022’, te zatvoreni turnir Pleških ulica, to je tradicionalno samo za naše stanovnike. U subotu navečer od 20 sati imamo koncert tamburaša, dolazi nam Crta bend. Pripremili smo i napuhance za najmlađe, bit će hladnog pića i najbolje kotlovine, pa će biti za sve ponešto – otkriva nam predsjednik Vijeća GČ Pleso, Slavko Perković.

Dan Gradske četvrti Pleso, ”Malonogometni turnir Pleso 2020”. Foto: David Jolić/cityportal.hr/arhivska

Što se tiče suradnje s gradskim vlastima i uređenjem gradske četvrti, Perković je, kaže, izuzetno zadovoljan dosadašnjom suradnjom s gradonačelnikom Ačkarom, te ističe uređenje Ulice Petra Zrinskog, kao najskuplji projekt, a najavljuje i neke nove.

– Gotova je prva faza uređenja Ulice Petra Zrinskog, uskoro ide natječaj za drugu. U proteklom mandatu smo uredili igralište s umjetnom travom, dosta ulica je preasfaltirano, a u budućnosti nas očekuje uređenje Plepelićeve ulice, nogostupi na Pleškoj, prema Klarićima.. ima dosta posla, treba raditi i ostvariti zadane ciljeve –kaže.

Vjeruje i kako će odaziv na dvodnevnu proslavu gradske četvrti Pleso biti odličan i još jednom poziva sve na druženje sa susjedima, koncerte i naravno pružanje glasne podrške sudionicima jedinstvenog turnira Pleških ulica.

 

The post Sport i glazba na dvodnevnoj fešti Gradske četvrti Pleso appeared first on cityportal.hr.