Prijava

Vaša prijava

Dvije utakmice kao jedna: Pioniri i kadeti Gorice zajedno u lovu na 1. HNL

['Damir Milanović', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'igor čagalj', 'kadeti', 'pioniri']

Seniori HNK Gorice, znate to već, četiri su posljednje godine prvoligaši, stacionirani u sredinu poretka u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Juniori HNK Gorice, vjerojatno i to znate, nedavno su okončali svoju prvu prvoligašku sezonu, i to na fenomenalnom trećemu mjestu. Ovo je, međutim, priča o onome što dolazi nakon njih, na idućem koraku…

U nedjelju će, naime, svoj put do 1. HNL pokušati prokrčiti pioniri i kadeti HNK Gorice. I to zajedničkim snagama. Igrat će se u Sesvetama, na stadionu Sv. Josip Radnik, a s druge strane će biti Inter iz Zaprešića. Ždrijeb nije mazio Goričane, dodijelio im je vjerojatno najjačeg mogućeg protivnika, što će sigurno otežati ionako težak posao koji valja odraditi, budući da je riječ o pretposljednjoj momčadi iz 1. HNL.

– Oni sigurno imaju više iskustva u ovakvim utakmicama, budući da su igrali najviši rang, naučeni su na utakmice ‘na nož’, na okršaje s jačim protivnicima nego što su bili naši, ali vjerujem da smo dovoljno dobri i da definitivno imamo svoje šanse. Ove naše generacije su selekcionirane posljednje dvije-tri godine, kvalitetno su vođene i vjerujem da možemo ostvariti ono što nam je svima u klubu veliki cilj – rekao je voditelj Nogometne škole HNK Gorice Marko Radanić.

Kako su izvukli prvoligaša, Goričani neće morati igrati drugu rundu kvalifikacija. Prođu li Inter, automatski zauzimaju mjesto u 1. HNL, dok će drugo mjesto popuniti Zadar, Marsonia, Opatija ili Varteks. Princip je takav da prvo igraju kadeti, u slučaju Gorice i Intera u nedjelju od 17 sati, a zatim pioniri, koji kreću u 19 sati. Dalje ide onaj tko bude imao bolji rezultat u zbroju tih dviju utakmica.

Budu li oni jednaki, dobije li, primjerice, jednu utakmicu Gorica, a drugu Inter, gleda se gol-razlika. U slučaju da je i ona ista, dalje ide onaj čiji su pioniri pobijedili, jer njih se smatra “važnijom” generacijom, onom koja dolazi. U slučaju dva remija, pioniri će izvoditi jedanaesterce dok se ne dobije, nadamo se, novi prvoligaš.

Kadeti Gorice, inače, ove su sezone bili sjajni, osvojili su svoju ligu s jednim jedinim porazom, i to nakon što je osiguran naslov prvaka. Dečki rođeni 2005. godine i kasnije, predvođeni trenerom Damirom Milanovićem, iza sebe ostavili su i Dinamo 2, i Lokomotivu 2, i Hrvatski dragovoljac… Istovremeno, pioniri Gorice, djeca rođena 2007. i poslije, na čelu s trenerom Igorom Čagaljem, sezonu su završili na trećemu mjestu, iza Dinama II i Lučkog.

U zbroju je to donijelo priliku za kvalifikacije, kojima će se u nedjelju i službeno završiti sezona HNK Gorice. A nova će početi već dan poslije, kad će trener seniora Samir Toplak odraditi prvu prozivku na pripremama.

The post Dvije utakmice kao jedna: Pioniri i kadeti Gorice zajedno u lovu na 1. HNL appeared first on cityportal.hr.