Prijava

Vaša prijava

Borna Kapusta otpao, Mate Kalajžić još jedan korak bliže reprezentaciji

['Hrvatska reprezentacija', 'kk gorica', 'mate kalajžić']

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović prošlog je tjedna objavio širi popis kandidata za kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije i Finske, na njemu je bilo 26 imena, a među njima su se našla i dva igrača Gorice – kapetan i najbolji asistent lige Borna Kapusta te prvi klupski strijelac Mate Kalajžić.

– Već u sljedećih nekoliko dana objavit ću i skraćeni popis – rekao je tom prilikom izbornik, koji se u kvalitetu goričkog dvojca mogao uvjeriti i kroz četvrtfinalnu seriju domaćeg prvenstva, u kojoj je Gorica izbacila njegovu Cedevitu Junior.

Mulaomerović je to i učinio u ponedjeljak, kad je izašao novi popis, sa 17 igrača na njemu. Kapuste nema u ovom društvu, ali zato je “preživio” Kalajžić, koji će se kroz pripreme u Opatiji pokušati nametnuti i ugurati na završni popis od 12 igrača. Na njemu će biti i NBA igrači Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, koji se pripremama ne smiju priključiti prije 27. lipnja, neposredno uoči ogleda sa Slovenijom u rasprodanoj dvorani u Ljubljani.

S njima bi Mate mogao zaigrati, dok će s druge strane biti i velika NBA zvijezda Luka Dončić, kao i povratnik u reprezentaciju Goran Dragić, a to je dvojac koji je Sloveniju odveo na krov Europe na posljednjem Europskom prvenstvu. Opasni su i Finci, a mi se možemo samo nadati da će među onima koje izbornik na kraju odabere biti i jedan igrač Gorice…

The post Borna Kapusta otpao, Mate Kalajžić još jedan korak bliže reprezentaciji appeared first on cityportal.hr.